Jégkorong

2016.02.19. 16:21

Hokis légiósok

Dunaújváros - A külföldön játszó dunaújvárosi nevelésű jégkorongozók közül a héten csak Vas János szerepléséről kaptunk hírt.

Agárdy Csaba

Vas János a cseh másodosztályban a Slavia Praha csapatában légióskodik. Csapata a Prerov vendége volt, és 4-3-ra nyert. A dunaújvárosi csatár egy gólpasszt jegyzett. Klubja klubja negyedik tabellán, „Vasjankó" (ahogy a szurkolók ismerik) tizenhárom gólt lőtt és huszonegy gólpasszt adott.

Testvére, Márton az olasz első osztályú HC Fassa-ban szerepel csapata ötödik, „Vasmarci" pedig 35 pontnál (9+25) tart.

Azari Zsolt a lengyel első osztályú Sanokot erősíti 6 (4+2) pontja van. Erdély Csanád az amerikai junior ligában, az USHL-ban bizonyíthat, ő 8 (3+5) pontos. Magosi Bálint a francia első osztályú Briancont erősíti együttese nem szerepel valami fényesen, mindössze tizenkettedik. A válogatott csatár neve mellett 13 (7+6) szerepel. A 19 éves Sági Márton, aki az osztrák másodosztályú Feldkirchben játszik, és a második helyen áll a csapatával, egy gólpassza van eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!