A megszokott kettős

2018.03.19. 21:24

A MAC és a Macik játszik az aranyért az Erste Ligában

A magyar bázisú jégkorong Erste Ligában a Miskolc 4–1-es összesítéssel lezárta a párharcot a dunaújvárosi Acélbikákat búcsúztató Csíkszeredával szemben, így kialakult a finálé párosítása, amely megfelel az előzetesen jósolt papírformának: ismét a MAC és a Jegesmedvék meccselnek a bajnoki aranyért.

Agárdy Csaba

A miskolciak ezúttal is címvédőként kezdik a párharcot Fotó: ZsE

Szombaton este magabiztos és taktikus játékkal tett pontot a Csíkszeredai elleni elődöntő küzdelmeire a DVTK Jegesmedvék csapata, amely 4–1-re verte a székely gárdát, és így 4–1-es összesítéssel zárta le a párharcot, amely a végső mérleg ellenére meglehetősen kiegyensúlyozott volt. Mint arról már korábban beszámoltunk, a másik ágon a fővárosi MAC söpréssel, azaz sima 4–0-s összesítéssel búcsúztatta a Brassót. A két erdélyi csapat a román bajnokságban folytatja párharcát, az Erste Ligában pedig az utóbbi évek kiosztásához hasonlóan a MAC és Jegesmedvék feszülnek majd egymásnak. Még mielőtt rátérnénk a finálé menetrendjére, lássuk, miként is nyilatkoztak az edzők a Miskolc–Csíkszereda derbi után:

A miskolciak ezúttal is címvédőként kezdik a párharcot Fotó: ZsE

Mikael Tisell, DVTK: „Nagyon fókuszáltan kezdtünk, jól korcsolyáztunk, egyaránt helytálltunk támadásban és védekezésben a 60 perc alatt. Nem hagytunk lehetőséget a vendégeknek, és ez meg is látszott a meccsen, nagyon kevésszer jutottak lövéshez. Most két nap pihenő következik, utána pedig a megszokott ütemben készülünk majd a pénteki döntőre.”

Leo Gudas, Csíkszereda: „A Miskolc jobb volt, mert több gólt lőtt. Nekünk is voltak lehetőségeink, de ezekkel nem tudtunk élni. A ligában a bronzérem kiharcolását is komoly fegyverténynek tartom.”

Az első két meccset Budapesten rendezik pénteken és szombaton, Miskolcon kedden és szerdán játszanak egymással a felek. Ezt követően váltott helyszínek következnek, március 31-én a Tüskecsarnokban, április 2-án a Népkertben, április 5-én újra a Tüskecsarnokban küzdenek meg egymással, természetesen attól függően, hány meccsből éri el valamelyikük a negyedik győzelmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!