Jégkorong

2017.06.07. 18:00

Dunaújvárosiak görhokival

A Dana ETO Inline HC Győr nyerte a Bauer Inline (görhoki) Magyar Kupát a Marczi Skate csapata ellen. A négyes döntőnek a múlt héten az újpesti jégcsarnok adott otthont, ahol a helyzeteit nagyszerűen értékesítő győri csapat megvédte bajnoki címét.

DH

A legjobb kapus a DAB jégkorongcsapatától nyáron távozó Duschek Dávid volt. A különböző csapatokban összesen tizenöt egykori, illetve ma dunaújvárosi hokis lépett pályára

A négyes döntő első mérkőzése sima Marczi Skate győzelmet hozott, a Rokko csapatát 5-1 re múlták felül a Magyar Jégkorong Szövetség honlapjának beszámolója szerint. Ennél sokkal szorosabb mérkőzést vívott egymással, az elődöntő másik párharcában a MAC és a Győr. A győriek 5-3-ra diadalmaskodtak, így Győr - Marczi Skate döntő és Rokko - MAC bronzmeccs következett. A bronzmérkőzésre jobban fel tudta szívni magát a Rokko, és 6-4-re verte a MAC csapatát egy végletekig kiélezett, fordulatos mérkőzésen. A döntőt a győriek 11-4-re nyertek.

Egyéni díjazottak.

A legjobb kapus: Duschek Dávid (Győr). Gólkirály: Kiss Ákos (Győr). Legjobb csatár: Nagy Márk (Győr).

A Marczi Skate-ben Peterdi Imre, Orbán Attila, Szappanos Dávid, Schellin Linus és Sándor Szilárd volt az, aki korábban Dunaújvárosban jégkorongozott, a Rokkónak a DAB mai játékosai közül Borbás Gergely és Léránt René volt a tagja, a győriek mezét a mai és az egykori Acélbikák közül Dushek Dávid, Lencsés Tamás, Kiss Ákos, Nagy Márk, Revák Zoltán, Kiss Roland Halász Ákos, Odnoga Mátyás húzta magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!