Jégkorong

2015.10.25. 20:28

Gyenge játék után, büntetőkkel kaptak ki az Acélbikák

Dunaújváros - A DAB jégkorongcsapata tegnap a MOL Ligában a Csíkszeredát fogadta. Az Acélbikák büntetőlövések után 4-3-re kikaptak.

Agárdy Csaba

Dunaújvárosi Acélbikák - HSC Csíkszereda

3-4 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1)

büntetőlövésekkel

Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Vezette: Mayer, Bogdan, Nedeljkovic, Kis-Király.

DAB: Duschek - Rasulov, Kolesnikovs, Peterdi (1), Azari 1, McCann (1) - Lencsés, Hruby (1), Szepessy M., Borbás 1, Busbacher (1) Smith (1), Léránt, Németh 1, Szepessy B., Odnoga - Pál, Revák (1), Magosi, Nagy M. Edző: Lee Gilbert.

Csíkszereda: Peksa - Ozols 1 (1), Bors 1, Tambijevs (3), Antal, Berlev 2 (1) Kuzman, Salló, Mihály, Moldován, Farkas - Bednár, Gecse, Mahdzeyeu, Molnár Zs., Molnár Z. - Kropotin, Okos, Bíró. Edző: Artur Otiabrev.

Pedig egész nap minden milyen jól alakult a dunaújvárosi hokisok számára. Először az előkészítők verték 2-0-ra a Győri ETO-t, majd a serdülő csapat ütötte ki 16-2-re a KMH Budapestet. A főmérkőzésen is jól kezdődött minden, hiszen Borbás a 2. percben megszerezte a vezetést a Csíkszereda ellen.

Németh Péter (16) korongját a Csíkszereda kapusa, Peksa ezúttal megfogta – a dunaújvárosi csatár a 49. percben azért betalált
Fotó: Ady Géza

A 25. percben egyenlítettek a vendégek Bors révén, egy perc múlva Azari gólja azonban ismét dunaújvárosi vezetést jelentett. A 49. percben, amikor Németh talált a kapuba, 3-1-re alakítva az eredményt, kevesen gondolták volna, hogy az Acélbikák vesztesen hagyják el a játékteret. Az 52. és az 53. percben talán már szokásosnak mondható rövidzárlat állt be a DAB-nál, és a vendégek egyenlítettek.


Az eredmény már nem változott, így jöhetett a hosszabbítás, amiben nem született gól, így következtek a büntetők. A dunaújvárosiaknál Busbacher, Azari és Peterdi kihagyta, a csíkiaknál Berlov belőtte, így a vendégek 4-3-ra megnyerték a találkozót.

Azt a találkozót, amiről sok jót nem lehet elmondani: a DAB a szezon leggyengébb játékát produkálta, rosszul jégkorongozott, védőjátéka pedig szinte egyenlő volt a nullával.

Az Acélbikák kedden javíthatnak, amikor 18.15 órai kezdettel a tabella ötödik helyén álló újpesti csapatot fogadják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!