Jégkorong

2015.10.23. 18:13

Egy suta védelmi hiba döntött

Dunaújváros - A DAB jégkorongcsapata csütörtökön hosszabbításban kapott ki a Debrecentől 3-2-re.

Bobory Balázs

DAB - Debrecen
2-3 (1-0, 0-0, 1-2, 0-1)

Dunaújváros, 400 néző. Vezette: Németh M., Vas M., Abonyi, Kis-Király.

Dunaújvárosi Acélbikák: LINDOFF (DUSCHEK) - RASULOV, KOLESNIKOVS, Azari, McCann, Peterdi - LENCSÉS, Hruby, Szepessy M., Busbacher, Borbás 1 - Smith, Léránt, NÉMETH P. 1, Szepessy B., Odnoga (1) Pál, Nagy M., Mátyásy, Revák, Magosi E. Edző: Gilbert Lee.

DEBRECEN: VAY - Kovács B. 1, Csíki, Dancsfalvi (1), Vincze, Godó - Hetényi P. (1), Wéber, SALUGA, Kaszkov 1, Berta - Kunajov (1), Emanuelsson, TROSIN 1 (1), GARRETT (1), KÖNCZEI - Hári N. Edző: D. Romanov.

Kiállítások: 14 perc, ill. 14 perc + 10 perc fegyelmi (Kunajov), 10 perc fegyelmi + végleges fegyelmi (Emanuelsson).

Alig telt el két perc a mérkőzésből, amikor Németh révén megszerezték a vezetést a hazaiak. Több mint negyven percet kellett várni, hogy Kovács egyenlítsen, majd egy kettős előnyben Kaskov révén a vezetés is meglett a Debrecennek az 56. percben. Két perccel később azonban jött Borbás és, 2-2-re mentette a meccset. A hosszabbításban előnybe kerültek a hazaiak, ám suta védelmi hiba után Troshin megszerezte a győztes találatot.

Idetartozó hír, hogy Lindoff az ötvenedik percben cserét kért görcs állt a lábába, komolyabb sérülést szerencsére nem szenvedett.

Lee Gilbert: - Nagyon csalódott vagyok, gyerekes hibát vétettünk a végén, ami a győzelmünkbe került. Pozitívum, hogy a végén sem adtuk fel és egy pontot mentettünk, de a keddi meccs után másodszor ügyetlenkedünk el pontokat rövid időn belül. Lindoff és a helyére beálló Duschek is remekül védett, nekik sokat köszönhetünk.

A dunaújvárosiak vasárnap újabb meccset játszanak, a Csíkszeredát fogadják. A találkozó kezdési időpontja 18.15 óra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!