Jégkorong

2015.06.02. 11:22

Tárgyaltak a jégkorongklubok vezetői

Ocskay Gábor meghívására tanácskoztak a magyar vezető jégkorongklubok képviselői hétfőn este. A klubok az alábbi közleményt adták ki.

DH-információ

Ocskay Gábor meghívására tanácskoztak a magyar vezető jégkorongklubok képviselői hétfőn este. A klubok az alábbi közleményt adták ki.

Az egyeztetésen asztalhoz ültek a Debreceni HK, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Fehérvár AV19, az FTC, a MAC Budapest, a Miskolc Jegesmedvék, az Újpesti TE, és a Vasas vezetői.

Két napirendi pontot vitattak meg a résztvevők.

1. Javaslat született a Magyar Jégkorong Szövetség megüresedett elnöki posztjának betöltéséhez kapcsolódó feladatokról és azok ütemezéséről. Valamint egyetértés alakult ki abban, hogy a személyi javaslatokat minél hamarabb meg kell tenni a magyar jégkorong zavartalan működése érdekében.

2. A MOL Liga bővítése kapcsán megfogalmazódott kérdések kerültek megvitatásra. A szakmai érvek ütköztetése után a résztvevő klubok arra a konszenzusra jutottak, hogy támogatják a Liga bővítését. A bővülés megvalósulásához ugyanakkor szükséges még a Liga külföldi csapatainak hozzájárulása is.

Németh Miklós, az MJSZ korábbi elnöke a krakkói sikeres divízió I/A-s világbajnokság után mondott le, azzal az indokkal, hogy a csúcson kell abba hagyni, hivatkozva arra, hogy válogatottunk feljutott az „A” csoportba.Információink szerint utódja lehet Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumában az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős KDNP-s államtitkár, Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere és Such György, az Országgyűlés főigazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!