Jégkorong

2012.06.05. 05:07

Háromból három: remekül szerepel a vb-n a magyar csapat

Ingolstadt - Első helyen lépett tovább a divízió I-es inline jégkorong világbajnokság csoportjából a több dunaújvárosi játékossal felálló magyar válogatott.

Gallai Péter

A magyar együttes pénteken rajtolt a németországi viadalon, ahol egyszerre bonyolítják le a  legjobbak versenyét a második vonaléval. A jég helyett műanyagon játszott sportág világbajnokságára tizennégy tagú magyar válogatott utazott, köztük öt Dab.Docler játékos: Kiss Tamás, Lencsés Tamás, Hüffner Adrián, Kiss Ákos és Szappanos Dávid. S a keret tagja még a szintén újvárosi Revák Zoltán is.  Dobos Tamás kapitány együttese Új-Zéland ellen kezdett a D-csoportban, 7-3-as győzelemmel. A folytatásban Japán sem jelentett akadályt, könnyed, 9-0-ás magyar diadal született. A csoport zárómérkőzésén, vasárnap este Ausztria  következett. Az előzetesen legnehezebbnek ítélt találkozón az osztrákok már három góllal is vezettek, de a mieink fordítva, nagy bravúrral 6-4-re diadalmaskodtak.   A meccsen Kiss Tamás védett, Szappanos és Lencsés gólt  szerzett. A siker értékét növeli, hogy az ellenfélnél többek között két EBEL-győztes  osztrák válogatott is szerepelt.

 
A sikerrel Kiss Tamásék veretlenül végeztek a csoport élén, az osztrákok, Új-Zéland és  a sereghajtó Japán előtt.  A fiúk hétfőn  szabadnaposan voltak, kedd este  pedig a másik ág negyedikjével, a nulla pontos Bulgáriával találkoznak az egyenes kieséses szakaszban. Tehát egy igencsak verhető ellenfél - a többiek is alaposan kitömték őket - következik a  finálét megcélzó magyar együttes számára a negyeddöntőben. Riválisunkat a szlovákok 21-0-ra, a horvátok 16-2-re ütötték ki. 

A másik ágon egyébként a nagy esélyes Szlovákok lettek az elsők, akikkel  csoportgyőzelmünk után már csak a döntőben találkozhatunk. Mögöttük Horvátország és Ausztrália végzett, a bolgárok zárják ezt a négyest.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!