Jégkorong

2011.04.08. 04:07

Kiss Dani nagy pechje: kéztörés

Dunaújváros - Kényszerből szűkült a magyar jégkorong-válogatott kerete, a jövő héten kezdődő Divízió I-es világbajnokságra készülő együttes szerdai edzésén a dunaújvárosi Kiss Dánielnek eltörött a kézcsontja.

Gallai Péter

A sors azonban sajnos közbeszólt és idő előtt véget vetett Kiss világbajnokságról szőtt álmainak. Történt, hogy a szerda délelőtti tréning során egy korong eltalálta a kezét, de délután újra gyakorlásra jelentkezett. Az edzésmunkától felerősödő fájdalmai miatt azonban orvosi vizsgálatra kórházba kellett mennie, ahonnan már begipszelve tért vissza: mint kiderült, a kezében eltörött egy csont. Mivel a rögzítést hat hétig kell hordania, számára vége a vb-felkészülésnek.

Kiss szerint a sportban benne van a sérülés lehetősége, ezzel jár a jégkorong is. Természetesen nem így gondolta a búcsút, ha már bekerült a bő nemzeti keretbe, szeretett volna minél tovább a legjobbak között maradni.

A válogatott a mai és holnapi meccse után április 12-én a jégpalotában Ukrajnával mérkőzik meg, majd április 13-án, szerdán 18 órakor remélhetőleg minél többeknek hazai pályán, Dunaújvárosban korcsolyázik jégre, ismét Ukrajna ellen. Az április 17-én kezdődő világbajnokság előtt ez lesz a válogatott utolsó felkészülési összecsapása.

 A keret, kapusok: Bálizs Bence, Hetényi Zoltán (mindkettő Fehérvár), Rajna Miklós (Vasas), Szuper Levente (Arizona).

Hátvédek: Hegyi Ádám, Pozsgai Tamás (mindkettő DAB), Horváth András, Orbán Attila, Tokaji Viktor (mind Fehérvár), Láda Balázs (Miskolc), Sille Tamás, Svasznek Bence, Szirányi Bence (mind Vasas), Szélig Viktor (Briancon). Csatárok: Azari Zsolt, Galanisz Nikandrosz, Kiss Ákos, Magosi Bálint (mind DAB), Benk András, Fekete Dániel, Holéczy Roger, Kovács Csaba, Ladányi Balázs, Nagy Gergő, Palkovics Krisztián, Sofron István, Tóth Adrián, Vas Márton (mind Fehérvár), Vas János (Tingsryd), Bartalis István (Ljungby), Kóger Dániel (Laredo), Sikorcin L. (Csíkszereda).

A szlovének ellen mindenki szerepet kap

A magyar válogatott ma 19 órakor a budapesti Jégpalotában Szlovénia ellen lép jégre. Április 9- én szombaton pedig már Székesfehérvárott láthatják a szurkolók a csapatot, 19 órakor ismét Szlovénia lesz a rivális. Ezen a két meccsen az edzôi team a tervek szerint mindenkinek lehetôséget ad a bizonyításra, így a tegnap Amerikából befutott Kóger Dánielnek is. Már csak három játékos hiányzik: Bartalis István, Szélig Viktor és Vas János. A következô keretszűkítés a szlovén párharc után esedékes, hogy hány játékostól köszönnek el akkor, még nem lehet tudni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!