Ingatlanbazár

2023.05.14. 10:00

Még mindig eladó a szabadbattyányi Wünscher-kúria!

A szabadbattyányi Wünscher-kúria eladásáról már tavaly augusztusban lehetett tudni. A lenyűgöző épület és birtok ára akkor 405,1 millió forint volt. A ritkaság szépsége töretlen, az ár azonban változott! Nézzen még több fotót és ismerje meg az aktuális árat a régió ingatlanpiacának egyik kincse kapcsán!

Ingatlanbazár

Forrás: Ingatlanbazár

Eladó a szabadbattyányi Wünscher-kúria! A 90 %-ban felújított ingatlan egy kb. 1,5 ha-os körbekerített, ős fás parkban található. A birtok teljes területe ~5 ha. Az épület 1920-ban épült, alapterülete 400 nm, melyhez kapcsolódik a télikert HATALMAS üvegajtajain keresztül megközelíthető kb. 400 nm-es terasz. A lakóházban 6 szoba, könyvtár, konyha, TÁGAS ÉS VILÁGOS NAPPALI étkezővel és KERTKAPCSOLATOS TÉLIKERTTEL, 3 fürdőszoba, konyha, több gardrób került kialakításra. A tetőtérben további helyiségek kiépítésére van lehetőség. 

Fotók: ingatlanbazár

A TÉLIKERTBŐL ÉS A TERASZRÓL LENYŰGÖZŐ KILÁTÁS NYÍLIK a gondosan ápolt parkra. A kúria vízellátását fúrt kút biztosítja, padlófűtése vízteres vegyestüzelésű kazánnal, valamint hangulatos cserépkályhával megoldott, villany 3*25A. A belső udvarban a főépület mellett garázsok, gazdasági épület és üvegházak találhatóak. A területen több fúrt kút is található. A területre 300 gyümölcsfa lett telepítve. A terület külterület, vonatkozik rá a földforgalmi törvény. Az ingatlan megközelítése részben szilárdburkolatú részben mezőgazdasági úton történik. [...]”

 

További szuper, régiós otthonok az ingatlanbazar.hu oldalán! A hirdetést eredeti formájában közöljük.

És hogy ki volt Dr. Wünscher Frigyes? 

 Az Arcanum tanúsága szerint Dr. Wünscher “Berlinben kereskedelmi főiskolai tanulmányokat végzett, államtudományi oklevelet Budapesten szerzett. 1921–33: az MTI ügyvezető igazgatója, 1934-től a Hangya vezérigazgatója majd ügyvezető alelnöke. Tőzsdetanácsos. Több pénzintézet és gyár igazgatóságának tagja. Kormányfőtanácsos, egyetemi m. tanár. 1943-tól főrendiházi tag. Elnöke volt a Magyar Evezős Szövetségnek, a BBTE alapító tagja, a Hungária Evezős Egylet igazgatója. 1945-ben állását elvesztette, az igazoló bizottság háborús bűnösnek nyilvánította. „A felelősségre vonás előtt meghalt”. (Életrajzi lexikon). 1943-ban jelent meg „Tordas, a Balogh Elemér szövetkezeti mintafalu” c. műve.”

 Ha pedig az arcra is kíváncsi a történet mögött a filmhiradokonline.hu oldalának felvételén megnézheti az egykori tulajt!

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!