Ingatlanbazár

2022.08.20. 11:30

Eladó a szabadbattyányi Wünscher-kúria!

A 405,1 millió forintért kínált Wünscher-kúria nem csak tágas, de persze gyönyörű is. Az egykori tulajdonosról pedig archív filmhíradó felvételt is megtekinthetnek az ínyencek! Időutazás és álmodozás a jelenben: jöhet?

Ingatlanbazár

“Eladó a szabadbattyányi Wünscher-kúria! A 90 %-ban felújított ingatlan egy kb. 1,5 ha-os körbekerített, ős fás parkban található. A birtok teljes területe ~5 ha. Az épület 1920-ban épült, alapterülete 400 nm, melyhez kapcsolódik a télikert HATALMAS üvegajtajain keresztül megközelíthető kb. 400 nm-es terasz. A lakóházban 6 szoba, könyvtár, konyha, TÁGAS ÉS VILÁGOS NAPPALI étkezővel és KERTKAPCSOLATOS TÉLIKERTTEL, 3 fürdőszoba, konyha, több gardrób került kialakításra. A tetőtérben további helyiségek kiépítésére van lehetőség. A TÉLIKERTBŐL ÉS A TERASZRÓL LENYŰGÖZŐ KILÁTÁS NYÍLIK a gondosan ápolt parkra. A kúria vízellátását fúrt kút biztosítja, padlófűtése vízteres vegyestüzelésű kazánnal, valamint hangulatos cserépkályhával megoldott, villany 3*25A. A belső udvarban a főépület mellett garázsok, gazdasági épület és üvegházak találhatóak. A területen több fúrt kút is található. A területre 300 gyümölcsfa lett telepítve. A terület külterület, vonatkozik rá a földforgalmi törvény. Az ingatlan megközelítése részben szilárdburkolatú részben mezőgazdasági úton történik.[...]

Fotók: Ingatlanbazár

További részletek és fotók az ingatlanbazar.hu oldalán! 

És hogy ki volt Dr. Wünscher Frigyes? 

Az Arcanum tanúsága szerint Dr. Wünscher “Berlinben kereskedelmi főiskolai tanulmányokat végzett, államtudományi oklevelet Budapesten szerzett. 1921–33: az MTI ügyvezető igazgatója, 1934-től a Hangya vezérigazgatója majd ügyvezető alelnöke. Tőzsdetanácsos. Több pénzintézet és gyár igazgatóságának tagja. Kormányfőtanácsos, egyetemi m. tanár. 1943-tól főrendiházi tag. Elnöke volt a Magyar Evezős Szövetségnek, a BBTE alapító tagja, a Hungária Evezős Egylet igazgatója. 1945-ben állását elvesztette, az igazoló bizottság háborús bűnösnek nyilvánította. „A felelősségre vonás előtt meghalt”. (Életrajzi lexikon). 1943-ban jelent meg „Tordas, a Balogh Elemér szövetkezeti mintafalu” c. műve.”

 

Ha pedig az arcra is kíváncsi a történet mögött a filmhiradokonline.hu oldalának felvételén megnézheti az egykori tulajt!


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!