hétvégi meteo

2019.05.31. 08:34

Ránk kacsint a nyár, de a csapadék sem múlik

Az előrejelzések szerint fokozatosan melegszik az idő a hétvégén, de elszórtan számíthatunk esőre is.

duol.hu

Naptárilag, szombaton már június lesz, de eddig még nem igazán kaptunk ízelítőt a nyári melegből. Az előrejelzések szerint A hétvégén fokozatosan melegszik a levegő városunkban és a város környékén 21-26 fok körüli értékeket mérhetünk, de számítani kell futó záporokra.

Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat! Fotó: MET.hu

A hét utolsó napján főként délután több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Ezzel együtt tovább melegszik az idő: délután már 23-28 fok ígérkezik. Emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztetést adott ki vasárnapra Magyarország teljes területére.

A jövő hét első napjaiban marad a gomolyfelhős idő több helyen nyárias záporokkal, zivatarokkal. 26-27 fok körüli igazi nyári hőmérsékletek várhatók.

Pollenjelentés

A következő napokban a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a közepes-magas szintet. Helyenként az útifű és a lórom is közepes koncentrációban lehet jelen. Elkezdődött a csalánfélék pollenszórása, pollenjük egyelőre alacsony-közepes koncentrációban van jelen. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően alacsony-közepes szintet ér e

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában