vasárnap záporokkal, zivatarokkal

2019.08.23. 08:00

Igazi nyári idő várható a hétvégén

A hétvége időjárása igazi nyári meleget ígér, vasárnap azonban számíthatunk záporra, zivatarra is.

duol.hu

Pénteken

változóan felhős időre készülhetünk. A sok napsütés mellett fátyol és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Csapadékra csupán a megye északi tájain lehet számítani, kis eséllyel. A hőmérséklet csúcsértéke 29-30 fok körül alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18-19 fok körül várható. Az északkeleti szél gyenge vagy mérsékelt marad.

Szombaton

a több órás napsütés mellett magas szintű felhőzet szűri a napsütés, de délutántól estétől a megnövekvő gomolyfelhőzetből záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30-31 fok körül, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 19-20 fok körül alakul. A keleti szél megélénkül.

Vasárnap

a több-kevesebb napsütés mellett fátyol és gomolyfelhők zavarják majd a napsütést. Főként délutántól számíthatunk több helyen, akár egy-egy pontban többször záporra, zivatarra. A legmagasabb hőmérséklet 32 fok körül, míg a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 20 fok körül alakul. A tartósabban felhős helyeken 27-28 fok lehet a napi csúcs érték. Záporok, zivatarok környezetében a hőmérséklet hirtelen több fokot is visszaeshet. A keleti szelet élénk lökések kísérhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!