előrejelzés

2019.08.16. 15:00

Folyamatosan melegszik az idő a hosszú hétvégén

duol.hu

Forrás: Shutterstock.com

Fotó: Artie Medvedev

Szöveges figyelmeztető előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2019.08.17. szombat éjfélig

Péntek estig a Dunántúlon, főként a Dunántúl keleti felén, az Északi-középhegységben, a Duna-Tisza közén, az Alföld középső tájain a záporok mellett helyenként kialakulhatnak zivatarok. A zivatarokhoz átmeneti intenzív csapadék, szélerősödés (50-70 km/h), egy-egy helyen kis méretű jég társulhat. Szombat hajnalban foltokban sűrű köd képződhet, mely kora délelőttre gyorsan feloszlik.

Fejér megye

Jel

Fok

Esemény

Leírás

Zivatar

fokozat: 1

Zivatar

Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!

 

Országos előrejelzés: péntek estig

A szakadozott felhősáv egyre keletebbre helyeződik át, emiatt kezdetben még a nyugati tájakon, később már a középső és keleti részeken várható felhősebb idő. A Tiszántúl kivételével szórványosan fordulhat elő eső, zápor, helyenként zivatar. Az északnyugati, nyugati szél főként a Dunántúlon élénkül meg, de zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között valószínű. Késő estére 13 és 18 fok közé hűl le a levegő. – met.hu

Változóan felhős, napos idő, a hétvégén!

Szombat reggel felszakadozik a felhőzet, ugyanakkor még fátyolfelhőzet szűrheti a napsütést a reggeli órákban. Délután közepesen felhős idő lesz, gomolyfelhőkkel. Csapadék nem várható.

Reggel 15 fok körül lesz a hőmérséklet, délután 27 fok körül alakul a maximum hőmérséklet. A délnyugati szél megélénkülhet.

Vasárnap sok napsütés várható, a reggeli órákban még kevés fátyolfelhőzettel. Délutánra ezek is feloszlanak.

A minimum hőmérséklet 16 fok körül lesz, a legmelegebb órákban már 29-30 fok körüli hőmérséklet várható.

Hétfőn és kedden is sok napsütésre számíthatunk, az időnként megnövekvő felhőkből legfeljebb kedden alakulhat ki egy-egy helyen északon, északnyugaton futó zápor, esetleg gyenge zivatar. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Átmenetileg megnövekszik a felhőzet és többfelé megélénkül a szél is. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak. Az arra érzékenyeknél egyre erősödő görcsös fejfájás, hasi fájdalom alakulhat ki, továbbá gyakoriak lehetnek a rosszullétek. A szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél megnőhet a szívinfarktus kockázata, valamint náluk vérnyomás-ingadozásra is számítani kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!