mezőföldi meteo

2020.01.17. 10:00

Csapadékos hétvége elé nézünk

Az időjósok szerint a hétvégén többfelé várható havazás, havas eső.

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az előrejelzések szerint pénteken marad a borongós idő, többfelé köddel, szitálással, északnyugaton helyenként élénk délkeleti széllel.

Hajnalban -7, 0, napközben -2, +3 fok várható. Ahogy azt a hét korábbi napjain megszokhatták a tartós, sűrű köd miatt az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki péntekre.

Pénteki figyelmeztetés

Orvosmeteorológia – Pénteken is folytatódik a frontmentes, de szürke, sokfelé nyirkos idő. Fagyos, ködös tájakon felerősödnek az ízületi panaszok, különösen a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A fényszegény idő miatt lehangoltabbak, fáradékonyabbak, lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk, így nagy lesz a megfázásveszély. Napsütés inkább csak a hegycsúcsokon és a keleti, északkeleti határ közelében lehet, így ott kedvezőbben alakulhat a hangulat, jobb lesz a közérzet.

Hétvége

Szombaton még sokfelé borongós marad az idő, de az északi és déli tájakon helyenként kisüthet a nap. Egy közeledő hidegfront késő délutántól több helyen okozhat havazást. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban -6, 0, délután -2, +4 fokot mérhetünk.

Közlekedés – Pénteken is sokfelé marad a tartósan a párás, ködös az idő. Így továbbra is korlátozott látási viszonyokra kell készülni, különösen a magasabban fekvő területeken. A helyenként kialakuló hószállingózás, ködszitálás, illetve ónos szitálás miatt csúszóssá, jegessé válhat az útburkolat, ezért tartsunk nagyobb követési távolságot! A szél országszerte gyenge marad. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Vasárnap kezdetben még többfelé havazhat a Dunántúlon, majd feltámad az északnyugati szél és a havazást, havas eső, eső válthatja fel egyre több helyen. Keleten eközben marad a szürke, többfelé nyirkos idő. A csúcshőmérséklet 0, +5 fok között alakulhat.

vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában