Hírek

2013.08.05. 22:00

Fúvószenekarok és mazsorett csoportok az idei nemzetközi találkozón

Dunaújváros - Látványosnak és színvonalasnak ígérkezik idén is a mazsorettek és fúvósok találkozója, térzenéje és felvonulása a város utcáin.

Körmendi Erzsébet

A helyi augusztus huszadikák közkedvelt és látványos felvezető száma a fúvószenekarok és mazsorettek nemzetközi találkozója, amelyet tizenhetedik alkalommal ad otthont Dunaújváros. Az önkormányzaton kívül a horvát, a szerb, a lengyel és a ruszin önkormányzatok, vállalkozók, magánszemélyek, civil szervezetek tettek nagyon sokat már az előkészítés időszakában azért, hogy a rendezvény ugyanolyan magas színvonalú legyen, amilyen volt a korábbi években.

Információink szerint négy fúvószenekar és öt mazsorett csoport teszi tiszteletét. A dunaújvárosi zenészeken kívül a szabadkaiak, a Szerbiából érkező nagybecskerekiek és a Bosznia-Hercegovinából érkező travnikiek muzsikálnak augusztus 17-én a Dózsa mozi előtti téren. A mazsorettek közül a Löfan három korosztállyal szerepel. A Vajdaságból érkezik az adai csoport, rajtuk kívül a soltiak, a ráckeveiek és a nagyvenyimiek táncában gyönyörködhetnek a találkozó alkalmával a nézők többszörösen is.

A rendezvény délután fél ötkor menetzenével és a mazsorettek felvonulásával kezdődik. Az útvonal a szokásos: Bartók tér, Május 1. út, Építők útja, Vasmű út, Dózsa mozi tér. A menetet tűzoltók vezetik fel.

A felvonulás ideje alatt egy óra hosszat délután negyed öt és negyed hat között megváltozik a forgalom rendje is. A kis Vasmű út megnyitása könnyített a korábbi évek helyzetén, ennek köszönhetően a buszokat a Béke térről a vasmű főkapuja felé terelik és visszafelé jövet a kis Vasmű útra helyezik át a megállókat, hogy kikerüljék az Építők utat és a Vasmű utat.

A találkozó megnyitója negyed hatkor lesz a mozi előtti téren. Utána térzene, a mazsorett csoportok fellépése és táncház szerepel az este kínálatában. A korábbi évek hagyományai szerint szépségkirálynőt is választanak a határon inneni, illetve túli táncosok közül.

A vendégek többsége nem marad itt Dunaújvárosban az ünnepre. Információink szerint a huszadikai augusztálison a Dunaújvárosi Fúvószenekar, valamint az adonyi mazsorett csoport nyitja meg a kulturális programok sorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!