Hírek

2013.10.16. 12:10

Zárlat helyett Párlat! A megyei önkormányzat is támogatja az őszi tárlatot

Dunaújváros - Amint megírtuk, az őszi Fejér Megyei Tárlat egyik korábbi támogatója, a megyei önkormányzat idén kiszállt a kiállítás finanszírozásából. Jó hír: változott a helyzet.

Szabó Szabolcs

Szombaton délután 17 órakor nyílik a Kortárs Művészeti Intézetben az őszi Fejér Megyei Tárlat, amely idén a Fejér Megyei Párlat címmel jelentkezik.

Helykereső... Dr. Szoboszlai Jáno,s a kiállítás rendezője a Kortárs Művészeti Intézet Uitz termében (Fotó: Ónodi Zoltán)

A korábban, még kedden este is Fejér Megyei Zárlatként emlegetett megyei képzőművészeti szemle támogatóinak köre szerda délelőtt bővült. Emlékeztető: még szerdai írásunkban - amely a kedd esti állapotokat rögzítette - arról olvashattak, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat, szemben az elmúlt évtizedekben megszokottakkal, nem finanszírozza a megye alkotóinak munkásságát bemutató tárlatot. Erre utal(t) a kiállítás címe: Fejér Megyei Zárlat is.

Ma délelőtt a Fejér Megyei Önkormányzat képviselői, Dr. Molnár Krisztián főjegyző és Török Gábor Székesfehérváron tárgyalóasztalhoz ültek a tárlatot idén szervező és lebonyolító Kortárs Művészeti Intézet képviselőivel. A KMI munkatársa, Fehérvári Tamás a DH-nak elmondta, a Fejér Megyei Önkormányzat is a kiállítás mögé állt, és 300 ezer forinttal támogatja azt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!