Hírek

2017.05.26. 18:55

Vöröskeresztes igazgató - Őze Áron színművész elkötelezett, maga is képzett szakembernek tekinthető

DUNAÚJVÁROS - Az újraélesztési rekordkísérleten részt vettek a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza munkatársai is, köztük az igazgató, Őze Áron színművész. Feltűnően hozzáértő kérdéseket tett fel a szervezőknek. Megfaggattuk.

Balla Tibor

- Én azt gondolom, hogy az újraélesztést mindenkinek tudnia kell. Bármikor találkozhatunk egy életveszélyes esettel. Azt gondolom, hogy tényleg minden fejben dől el, hogy ne elmeneküljünk, vagy ne átlépjük, hanem menjünk oda hozzá, merjünk odamenni. Annyiban dől el minden fejben, hogy nagyon sokféle ember van. Ahány ember, annyi típus, annyiféleképpen reagál.

Azt is meg tudom érteni, hogy megijed és elmegy. Viszont ha esetleg egy ilyen helyzetben volt már korábban, egy ilyen bábun próbálta már az újraélesztést, akkor talán ez villan be neki, hogy már csinált ilyet, és hátha tud segíteni. Csökkenti a riadalmat.

Őze Áron igazgató is beállt újraéleszteni
Fotó: Zsedrovits Enikő

A szavaiból következtetve elkötelezett lehet.

- Én annyiban előnyben vagyok, hogy faiparit végeztem. Az első osztályfőnöki órán megkérdezték, ki az, aki vöröskeresztes akar lenni. Én fölcsaptam a kezem egyből, mert mindig is érdekelt. Nem félek a vértől sem, otthon is a rosszulléteknél én szoktam intézkedni, mert a párom nehezebben bírja ezeket a dolgokat.

Egy nagyon komoly, majdnem egyéves képzésen vettünk részt annak idején a vöröskereszt tanfolyamán. Aztán négy éven keresztül én feleltem negyvenhat diák egészségéért. Bizony volt olyan, hogy négykézláb kerestem a forgácsban a levágott ujjakat, hogy gyorsan lefagyasszam. Nagyon büszke vagyok a bartókos hölgyekre, akik elkísértek engem. Csak hölgyek jöttek, mert a férfiak állnak a vártán a színházban, ami bizony nagyon is veszélyes üzem.

Éles helyzete volt már?

- Éles helyzetem annyiban volt már, hogy epilepsziás rohamot tudtam stabilizálni.

Minden az "Újraélesztési rekord" - dal kapcsolatos cikket itt megtalál!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!