Hírek

2016.08.23. 18:20

Vízre szálltak a baracsi sárkányok

Baracs - Az ötéves hagyomány újabb fordulójában nyolc csapat evezett a baracsi horgásztó vizén szombat délelőtt.

Horváth László

A baracsi versenyről Fehérvári József alpolgármestert, szervezőt kérdeztük.

- 2011-ben kértük fel először a dunaújvárosi Sárkányszív Sárkányhajó Szakosztály vezetőjét, Szűcs Lászlót, aki egyébként templomosi lakó, hogy technikailag segítse a rendezvény lebonyolítását. Eredetileg a kisapostagi Duna-parton az ottani önkormányzat meghívására képviseltük a falunkat sárkányhajó versenyen, és annyira megtetszett nekünk, hogy még abban az évben a falunapon megrendeztük mi is. A különbség talán annyi, hogy ez nem folyami, hanem tavi verseny. Az első alkalom kirobbanó sikere után immáron ötödik alkalommal szállunk hajóba.

- Csapatonként tizenhat a versenyzői létszám. Az esélyegyenlőség érdekében minimum két hölgy és két 16 éven aluli gyermeknek kell helyet foglalnia. Ezáltal a generációkat is be tudjuk kapcsolni a rendezvénybe - tette hozzá a szervező.

A nap végén első helyen végzett a Mély-metál nevű formáció. Másodikként szakította át a célvonalat a baracsi nagycsaládosok együttese és harmadikként állhattak a dobogóra a Hullámreccsentők sárkányai. Mára a baracsi falunapok egyik legkedveltebb és legszórakoztatóbb eseményévé nőtte ki magát a horgász-tavi sárkányhajó verseny. A legnagyszerűbb benne, hogy nemtől, kortól és nemzetiségtől függetlenül mindenki részt vehet benne. A szombat délelőtti remek hangulatú vízi futamok igazolták az ötletgazdák elképzelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!