Hírek

2010.03.08. 03:25

Virtuális cégek seregszemléje

Dunaújváros - A házigazda Rudas két csapata mellett az ország közgazdasági szakközépiskoláiból további nyolc együttes érkezett az ifjú üzletemberek vetélkedőjére.

Gallai Péter

Ám a kétnapos megmérettetés nem merült ki e feladatokkal, a résztvevőket az informatika, a protokoll, a nyelvi ismeretek, vagy az Európai Unió működéséről is kérdezték. Sok volt a rögtönzéses kihívás is, akadt olyan feladat, amikor szokatlan használati tárgyakat - például mángorlót- kellett eladniuk. A versenyre egyrészt a középiskolai tananyag alapján készülhettek fel a nevezők, de szükség volt napi gazdasági ismeretekre is.

A döntő végeredménye: 1. Nyíregyháza I., 2. Nyíregyháza II., 3. Kecskemét I., 4. Debrecen, 5. Kecskemét II., 6. Győr, 7. Rudas I. (Csókás Angéla, Sztanó Petra, Mai-Mihai Simona), 8. Nagykálló, 9. Rudas II. (Markovics Vivien, Balogh Adrienn, Nádor Brigitta), 10. Kiskunhalas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!