Hírek

2016.06.28. 15:35

Virágot adni jó!

Dunaújváros - Virágot adni öröm, és a virágok népszerűsítése mindenkinek jó. Virágokat adtak egy mosolyért!

Pekarek János

Ha minden jól megy, legalább hatvan embernek volt jó napja Dunaújvárosban! Ennyien találhattak ugyanis többé-kevésbé elrejtett virágcsokrokat a város különböző közterületein helybéli virágboltosok jóvoltából. A Virágot egy mosolyért című (reklám)kampány keretében hatvan csokrot tettek ki padokra, párkányokra, buszmegállókba a Béke városrésztől a Piac tér környékén át a Városháza térig virágosok.

Az ötlet Írországból indult, majd meghódította Nyugat-Európát és tavaly Magyarországra, Dunaújvárosba is elérkezett. 2015. július 20-án Bordás Gabriella virágkereskedő harminc csokorral próbált kedveskedni a városlakóknak, akik nagy meglepetéssel - és örömmel fogadták ezt. Az ötletet az ország számos városában (sőt: már a határon túli magyarlakta területeken is) meghonosították. A csokorért cserébe mindössze egy digitális képet kell küldeni a virágüzlet elektronikus címére. Képet a mosolyról, amit a csokor új tulajdonosa produkált a virág miatt...

Egy-kettővel közülük mi is találkoztunk. Például Ludmann Évával, aki a Városháza tér egyik ülőkéjén találta meg kis csokrát, s még akkor is hitetlenkedve forgatta a kezében, amikor beszélgettünk. Pedig: kereste! Olvasta híradásunkat a kezdeményezésről, s nagyon szeretett volna egy ilyen csokrot. Lám, sikerült!

Vagy a baracsi Brandtner Alexával is találkoztunk, aki ugyancsak a főtéren találta meg csokrát. Ő egyenesen egy internetes közösségi percről percre szóló tudósításait követve találta meg a csokrot, nagy örömére.

Bordás Gabriella szerint a megtalálók öröme sokat jelenthet a bolt forgalmának is, de a visszaküldött képek még szorosabb kapcsolatot adnak a vevőkkel. A megtalálók kedves szavai, mosolyai pedig neki is sokat jelentenek: jó lesz a napja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!