Hírek

2013.11.28. 18:15

Kikapcsolták a villanyt a Bagolyvárnál

Dunaújváros - Valami félresikerült a Bagolyvárnál: sokakat meglepetésként ért, hogy kikapcsolták a villanyt.

Pekarek János

Frissítés, péntek, 18:50 Varga Ivett, az áram szolgáltató E.ON Hungária Zrt. dél-dunántúli szóvivője kérdéseinkre a következő válaszokat adta:

Csütörtökön Dunaújvárosban a Szilvás utcai (a Bagolyvár melletti, P. J.) transzformátorunk középfeszültségű elosztójának cseréjére került sor. Ezek a munkálatok a villamosenergiaszolgáltatás biztonságos és zavartalan működése érdekében szükségesek. Ez nem mindig valósítható meg szolgáltatásszünet nélkül.

Az üzemszünetről szórólapokon tájékoztatjuk ügyfeleinket, 15 nappal a munkálatok megkezdése előtt, írja a szóvivő. Nagyon sajnáljuk, hogy az értesítő szórólap 5 érintett háztartásba (ez nyilván félreértés: 5 érintett lépcsőházba! P. J.) nem jutott el, így az áramszünet ezeket az ügyfeleinket felkészületlenül érte. A probléma okát kivizsgáljuk, hogy a jövőre vonatkozó óvintézkedéseinket megtehessük. A hibáért elnézésüket kérjük - írja at E.ON szóvivője.

Aki ugyancsak elnézést kért a cég nevében azért, hogy a tervezett 19 órai visszakapcsolás helyett váratlan műszaki hiba miatt csak 21.16-ra végeztek.


Csütörtök, 19:15 Igen türelmes emberek élhetnek a Szilágyi Erzsébet úti, a Béke városrész és az Újtelep közötti hatalmas épülettömbben!

Abból gondolom ezt, hogy ebben a házban már csütörtökön reggel kikapcsolták az áramot és csak este fél hatkor telefonált egy panaszos kedvű lakó a szerkesztőségbe, hogy tűrhetetlenek az állapotok...

Az áramot pedig, ahogyan a lakóktól megtudtuk, azért kapcsolta volt le a szolgáltató alvállalkozója, mert hogy üzemszerű, betervezett karbantartást végeznek a hálózaton. Ezt láttuk is, a szerelők dolgoztak keményen a trafóháznál, árkot is ástak mindez azonban igen keveset javított a lakók kedélyállapotán.

A fénykép, mint látható, rendkívül hangulatos, de a lakók valahogy nem erre vágytak...  (Fotó: Ónodi Zoltán)

Hiszen a Bagolyvárban kilenc lépcsőház van és ezek közül csak négyben jelezték előre, írásos hirdetménnyel a szerelők, hogy áramszünet lesz.

No, nem mintha sokat tudtak volna tenni az ott élők akkor, ha korábban értesülnek az elektromosság kényszerű nélkülözéséről de kevesebbet idegeskedtek volna.

Képzeljük el, hogy reggel elmegyünk otthonról, még minden rendben. Este hazamegyünk: a hűtő leolvadva, sötétség, hideg és hidegvíz...

Ebben az épületben ugyanis a világítás, a fűtés, a melegvíz előállítása mind, mind árammal történik.

Aki tehette (és jóltájékozott volt) erre a napra, de legalább a délutánra elköltözött a rokonokhoz.

Aki nem, az otthon gubbasztott, felöltözve, gyertya mellett. Hangulatos képeket lehetett így készíteni.

Viszont este hatkor már sokan összegyűltek az érthetően egyre idegesebb szerelők mellett, hogy mikor lesz ennek vége és az összegyülekezettek is egyre idegesebbek lettek.

Sajnos, a késői értesítés miatt nem tudtunk érdemleges információt szerezni az ügyben. Majd pénteken...



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!