Hírek

2013.10.13. 17:15

Világi jót gyalogoltak Rácalmáson

A Világ Gyalogló Nap felhívásához csatlakozva 180-an keltek útra vasárnap délután Rácalmáson. Hat kilométert sétáltak.

Körmendi Erzsébet

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület Nordic Walking Klubja negyedik alkalommal mozgósította a gyaloglás híveit, és mindazokat, akik fontosnak tartják, hogy egészségesen éljenek, és nemcsak a táplálkozással, hanem a mozgással is tesznek testük karbantartásáért.

A Világ Gyalogló Naphoz csatlakozva Rácalmáson száznyolcvanak gyülekeztek a Széchenyi téren vasárnap délután, hogy közösen tegyék meg a szervezők által kijelölt távot: közel hat kilométert gyalogoltak közösen Rácalmás utcáin. A résztvevők indulás előtt bemelegítettek Jáhn Amália vezetésével, vettek egy gyönyörű almát az útra a hatalmas rekeszből, amit a Blau család ajánlott fel. Nagy volt a népsűrűség, többen érdeklődtek a szervezőktől, miként kell használni a nordic walking botokat. Sztárvendégként a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia NB I-es női kézilabdacsapatának tagjai is bemelegítettek és a túrázókkal együtt tették meg a távot, Ferling Bernadett vezetésével.

- Ne feledjünk, a láb mindig kéznél van. Gyalogoljunk sokat, mert fontos az egészség, a mosolygós együttlét, a közös mozgás - biztatott mindenkit Terekiné Rendes Éva nordic walking vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!