Hírek

2017.02.13. 17:45

Vetélkedő házasoknak - Tizenhét pár teljesítette a társasjáték feladatait

Dunaföldvár - A Házasság hete és a Kultúrházak éjjel-nappal programhoz kapcsolódóan Társas-Játék vetélkedőt rendeztek szombaton délután a dunaföldvári művelődési házban.

L. Mészáros Irma

A Pécsi Egyházmegye Családreferatúrája, a Dunaföldvári Római Katolikus Plébánia, valamint a Dunaföldvári Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében tartott vetélkedőre 25 házaspár jelentkezett.

A háromfordulós internetes játék feladatait 17 pár teljesítette, végül 14 pár tudott részt venni a döntőben. Jöttek Dunaföldvárról és Paksról, negyvenéves házasok és fiatalabbak, sokgyermekesek és még gyermektelenek. Támogatta a rendezvényt a Tolna Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház is. A lendületes és jókedvű műsorvezetésről Csötönyi László gondoskodott.

Elmélyült gondolkodás - versengés a feladatok megoldása közben

A csaknem két évtizede Angliából indult Házasság hete kezdeményezés a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. Rendezvényeit már négy kontinens 24 országában szervezik, hazánkban tizedik alkalommal. Tolna megyében most - Petkó Tamás dunaföldvári plébános ötlete nyomán - Dunaföldvár vállalta e vetélkedőn a házigazda szerepét. Tamás atya a szervezéssel Keresztesné Menyhei Anikót bízta meg, aki Bertalanné Bóka Zsuzsanna, Fafkáné Simon Ildikó, Viczainé Lajkó Anita segítőkkel (mindannyian nagycsaládosok) érdekes, tartalmas feladatsort állított össze.

A legidősebb házaspár, Gutai István nyugalmazott könyvtárigazgató, egykori földvári népművelő és felesége, Juli

A mostani döntőt egy hónapos játék előzte meg, amelynek során a Gary Chapman által megfogalmazott szeretetnyelv tényezői közül a minőségi idő, a jócselekedet és az ajándékozás-köszönetmondás témájához kapcsolódva kellett szeretetgyakorlatokat teljesíteniük a jelentkezőknek. A helyszínen pedig volt a többi között bibliai történetekhez kapcsolódó állókép, totó a házasság hetéről, pár-csata elnevezésű játék egymás ismeretéről, valamint a magyarországi házasságkötésekhez, születésekhez, névadásokhoz kapcsolódó kérdésekre is válaszolniuk kellett. A vetélkedő győztese a dunaföldvári Nagy Lajos és felesége, Ildikó lett, akik 29 éves házasok, két felnőtt gyermekük van. Jutalmuk a Pécsi Egyházmegye ajándékaként háromnapos wellness egy mohácsi hotelben. Boldogan újságolták, hogy Mohácson ismerkedtek meg, hiszen Ildikó odavalósi. A második helyezett Bakos András és Csilla alsónánai pihenést nyert, a harmadik helyezett Kövics Mihály és Ágnes pedig fürdőbelépőket és színházjegyeket.

A játék győztes párjai: Bakos András és Csilla, Nagy Lajos és Ildikó, Kövics Mihály és Ági Fotó: A szerző felvétele

Nagyon jó, hogy Szent Bálint napjához kapcsolódva olyan magyar rendezvényt tudtak létrehozni, amely nem a vásárlásról, hanem az együttlétről, a szeretet kifejezéséről szól - mondta a legidősebb házaspár hölgy tagja, Gutai Juli nyugdíjas könyvtáros. Gary Chapman, amerikai keresztény író, párkapcsolati szakértő szerint a házaspárok között az optimális kommunikáció csak akkor jön létre, ha mindkét fél megtanulja a másik anyanyelvét - azaz szeretetnyelvét.

Dunaföldváron a házasság hete rendezvénysorozat vasárnap a jubiláns házasok megáldásával folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!