Hírek

2014.02.10. 16:10

Vetélkedés a Bibliánkról...

Dunaújváros - Az ősztől országos méretűvé válik az Arany iskolában kezdődött Biblia-akció. Támogatókat is várunk!

Pekarek János

 

A tavaly decemberi díjátadás az Arany-iskolában Bibliákkal  (Fotó: Ónodi Zoltán)

Kedvenc bibliai történetem címmel hirdetett pályázatot a Béke városrészi Arany János Általános Iskolában tavaly év végén az adventista egyház magántámogatók segítségével, számoltunk be róla 2013. december 21-i számunkban.

A kezdeményezés, amely egy magánember, Matula Péter ötlete volt, rendkívüli sikert aratott. Mint írtuk, a december 6-val lezárult pályázaton az iskola 576 tanulójából 201-en indultak rajzzal vagy szöveggel, esetleg mindkettővel.

A vetélkedőn számos (inkább erkölcsinek mondható) elismerést is kiosztottak a prózában első helyezett, hatodik osztályos Ködöböcz Mónika írását még lapunk karácsonyi mellékletében is közöltük. Mindemellett sem csekélység, hogy minden pályázó gyerek kapott egy Bibliát!

S hogy miért elevenítjük fel mindezt? Nos, azért, mert Matula Péter újabb gondolattal rukkolt elő a minap!

Péter hívő emberként akkor találta ki a bibliai pályázatot, amikor elveszítette feleségét. A koszorúkra szánt pénzt inkább fordítsák arra, hogy minél több gyereket megismertessenek a Bibliával! - mondta ismerőseinek. Miért ne rendezhetnénk meg akkor ezt a fajta bibliaismereti vetélkedőt az egész országban?!

S lőn: a Magyarországi Adventista Egyház támogatásával ősztől minden megyeszékhelyen (és Dunaújvárosban!) megrendezik, városonként öt-hat iskolában a vetélkedőt a szent könyvről és minden résztvevő kap egy-egy Bibliát.

Támogatók is csatlakozhatnak az ügyhöz. Azt hiszem, ettől mindannyian gazdagabbak leszünk...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!