Hírek

2011.02.09. 06:27

Vérüket adták a rendőrök

Dunaújváros - 2010 óta minden év február 11-e a rendőrség hivatalos véradónapja - így emlékeznek a 2008-ban szolgálatteljesítés közben hősi halált halt kollegájukra, Borbély Zoltánra.

Gallai Péter

A Magyar Vöröskereszt és vérellátó munkatársai országszerte hatvanegy rendőrkapitányságra települnek ki a hivatalos véradónap alkalmából, így tettek kedden délelőtt helyben is. Az orvosi vizsgálat után bizony volt olyan, aki nem segíthetett, mégha szeretett is volna, míg mások igen.

- Korábban már próbáltam, de nem adhattam vért, ez most szerencsére sikerült. Úgy voltam vele: miért ne csatlakozzam én is a felhíváshoz? Egyrészt ezzel az elhunyt kollégák előtt tisztelgünk, másrészt segítünk másoknak. Ráadásul tudjuk, hogy vérből sosem elég - osztotta meg velünk gondolatait Horváth Diána.

Feth Katalin, az újvárosi Vöröskereszt vezetője szerint nincs semmi különös abban, hogy most éppen a rendőrségre jöttek ki:

- A vérellátón kívül számos egyéb helyre, például iskolákba, üzemekbe is rendszeresen kijárunk. Most viszont érdekesség, hogy a mai véradóink nyolcvan százaléka hölgy.

Feth Katalin azt is elmondta, előzetesen február 11-én lett volna a rendőrségi véradás, ami keddre került át. Így legközelebb február 10-én csütörtökön, 8 és 10 óra között a vérellátó állomáson várják az embereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!