Hírek

2011.09.07. 02:23

Vendégei egyben barátai

Dunaújváros - Mi lesz abból, ha egy angol, egy belorusz és egy magyar összefog? Természetesen pizzéria! Mégpedig a Béke-városrészben. További következmény a tulajok és a vendégek barátsága.

Pekarek János

A három tulajdonos közül ugye az egyik angol, felesége belorusz, nevelt fia pedig magyar nemzetiségű.

A pizzéria európai színvonalú, ami a berendezését és kínálatát illeti. Az ételek, italok s a kiszolgálás minőségéről nem tisztünk határozni: arról győződjön meg mindenki maga, ha kíváncsi rá.

Francis Rodney Ward, azaz Frenk, ahogyan a sűrűn betérők hívják, egykori angol cége képviselőjeként egész Kelet-Európát bejárta, s így ismerkedett meg Dunaújvárosban mai feleségével, s annak nevelt fiával, Miklóssal, 2000-ben. Az ötvenkilenc éves Frenk, aki, bár nem beszél magyarul, azonban gesztusok és mimika, valamint hangsúlyok segítségével igen jól megérteti magát törzsvendégeivel, három éve határozta el, hogy otthagyja a fuvarozási szakmát, s mivel mindig is vonzódott a sok kapcsolatteremtéssel járó munkák iránt, vendéglátásba fogott. Azért épp a Béke-városrész peremén, mert ott nincs hasonló cég. Ugyan a válság miatt nehéz a pizzéria menedzselése, de a forgalom, ha lassan is, ám folyamatosan emelkedik. Mint Frenk mondja: jó irányba megyünk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!