Hírek

2016.09.08. 18:05

Huszonöt éve írtuk - Vegyes vállalatokról

Dunaújváros - A ruha-gyár, mint a legstabilabb munkahely. Egyezség a távfűtés díjáról. Telefoná-lási gondok...

Pekarek János

A Szalki-szigeti, immár Elit névre hallgató ruhagyár a legstabilabb munkahelyek közé tartozik városunkban, ami manapság becses eredmény - írta elődünk, A Hírlap 1991. szeptember 10-i számának címoldalán. - Ez annak köszönhető, hogy a holland cég, amelynek már egy évtizede dolgozik az üzem, nemrég további három esztendőre lekötötte a gyár teljes kapacitását.

Egyezség a távfűtés díjáról. Október elsejétől sehol az országban nem támogatja a költségvetés a távhőszolgáltatást. Kedvezményként csupán a kedvezőbb lakossági energiaár marad azon távhőszolgáltatók számára, amelyek közvetlenül a lakosságot látják el.

Telefonálni lehet, bár gond is van. A próba sikerült, de... A dunaújvárosi főközpont vezetője, Viola Imre sikeresnek minősítette az új telefonközpont próbaüzemét, noha nem kevés műszaki hibát kellett kiküszöbölni az új központ átadása után. Ezek legtöbbje kábelbeázás miatt következett be a Castrum városrészben.

A vasmű meleghengerművében egyelőre nem foglalkoznak vegyes vállalati elképzelésekkel. Azért, mert nincs olyasféle érdeklődés irántuk, mint a hideghengerműre az osztrákok részéről. No, meg talán azért sem, mert a nyersvas- és acélgyártás, valamint a melegen hengerlés olyannyira összetartozó, s egymástól függő technológiai folyamat, hogy ésszerűtlen lépés - egyes vélemények szerint pedig egyenesen bűn - lenne, ha a vasmű ezen üzemeit elválasztanák egymástól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!