Hírek

2009.07.30. 02:25

Végig lesz melegvíz

Dunaújváros - Egész nyáron lesz melegvíz. A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. nem tervezi a szolgáltatás szüneteltetését karbantartási munkák miatt. A gázmotorokkal oldják meg a keringetést és a nyomástartást

Körmendi Erzsébet

Talán nincs olyan városlakó, akinek ne rémlenének azok a kellemetlen nyári napok, amikor a gáztűzhelyen kellett melegíteni a vizet fürdéshez, mert csak hideg víz folyt a csapokból. Először tavaly változott meg ez a helyzet, mégpedig a gázmotoros fűtőerőmű létének köszönhetően. Az ISD Power Kft. idén is bejelentette, hogy a tolókemencék nyári nagyjavítása miatt a városi rendszeren a keringetést szünetelteti augusztus 24. és szeptember 3. között. De a DVCSH Kft. megtalálta az áthidaló megoldást: idén - ahogyan már tavaly is - kiváltja a vasműs szolgáltatást, és a gázmotorokkal oldja meg a keringetést, valamint a nyomás szintentartását. Ezért nem lesz egységes, több napra szóló melegvízszünet Dunaújvárosban. Az éves karbantartás viszont elengedhetetlen a vízszolgáltatónál is.

- A leállás azonban nem jár kellemetlenségekkel, bár addigra elkezdődik az iskola, és nyitva lesznek az óvodák, reményeink szerint észre sem veszik a városlakók, hogy dolgoznak a szakembereink - tájékoztatta lapunkat Pikóné Perjési Irén, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője. - Folyamatosan végezzük a rendszer felújítását, megelőző karbantartását. Tehát részünkről az idén sem kell teljes körű szolgáltatási üzemszünetet tartani, és bízom benne, hogy semmilyen fennakadás nem lesz a vízszolgáltatásban az említett augusztus végi, szeptember elejei időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!