Hírek

2013.05.28. 18:18

Véget ért a Pincesor sztori

Dunaújváros – Ha igaz, kedden este elkészül az aszfaltozással a kivitelező, és szerdán reggel megnyílik a Pincesor.

Pekarek János

Minden jel szerint végéhez ért a Pincesor történet: az úttest helyreállításán dolgozók kedden délután kijelentették, hogy estére befejezik a második, azaz kopó aszfaltréteg felhelyezését (az első réteg akkor már készen volt), és az éjszakai kihűlés után szerdán reggel megindulhat a forgalom a február 27-i csőtörés után (három hónapja) lezárt útvonalon.

A Duna-Via Kft. kedden délután fejezte be a javítást: Rohanczi Attila és Székely Gábor munkában (Fotó: Lázár Zsolt)

Akár sajnálhatnánk is ezt az előrehaladást: régen volt olyan témánk, ami ennyire megmozgatta volna olvasóinkat, amint ezt a hozzánk intézett levelek, telefonok, személyes megkeresések is jelezték. Még kedden is bejött a szerkesztőségbe egy idős olvasó, Horváth János, akinek garázsa van a Pincesoron, és kifejtette, hogy véleménye szerint az egész utcát el kellene látni egy új, legalább öt centi vastag kopóréteggel, és akkor legalább öt évig nem kellene hozzányúlni, lehetne arra járni békességgel.

Már akkor, ha a közlekedők képesek egymásra tekintettel lenni. A legtöbb panasz ugyanis a türelmetlen autósokra hangzott el - azokra, akik nem tudják megvárni, míg valaki beparkol a pincesori garázsába, hanem dudaszóval verik fel a környéket.

Azt is többen vitatták, hogy óránként négyszáz, ötszáz autó járna arra. (kedden azt írtuk, hogy a kerülőre kényszerülő kocsik havonta használnak el 0,15 liter benzint egy 2,5 kilométeres kerülőre. Ez természetesen elírás: egyetlen kerülőnél használtak el ennyit.) A valóban áthaladó autók számát majd személyesen, egy magán forgalomszámlálással próbáljuk ellenőrizni.

Addig is örüljünk a megnyíló alternatív útvonalnak, ami a közlekedési lámpák kikerülésével megrövidíti a városból kivezető utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!