Hírek

2017.07.11. 17:22

Vasasnap: megváltozik a forgalmi rend

DUNAÚJVÁROS Az ISD Dunaferr Zrt. pénteken, július 14-én rendezi meg a XL. Vasas- és Kohásznapot. Forgalmi változásokra, lezárásokra kell számítani a Vasmű téren.

Körmendi Erzsébet

Az esemény a korábbi, városban terjedő téves információkkal ellentétben nem nyitott mindenki számára, azon csak a vállalatcsoport munkavállalói és családtagjaik vehetnek részt, az előzetesen kiadott karszalagok viselése esetén. Karszalag nélkül a belépés nem lehetséges, ezért a cég vezetői kérik a munkavállalókat, családtagjaikat, hogy a karszalagot szíveskedjenek magukkal vinni és viselni.

A rendezvény miatt július 12-én, vagyis már a mai napon részleges útzár várható 20 órától a Vasmű téren, amely a kultúrterem előtti részt, az igazgatósági épület előtti teljes útszakaszt (a belső parkolót is) és a tanműhely előtti területet érinti. Július 13-án, csütörtökön 20 órától pedig a rendezvény teljes helyszíne lezárásra kerül, beleértve a volt kerékpártároló területét és a garázssor Vasmű tér felőli végét is.

A lezárás a tömegközlekedést nem érinti, a helyi és helyközi járatok menetrendje változatlan marad.

A fenti korlátozások miatt a csütörtöki és a pénteki napokon célszerű a Vasmű teret gépkocsi nélkül megközelíteni. Amennyiben erre nincs mód, akkor parkolásra használható lesz a jégpálya előtti terület, valamint a rendezvény idejére megnyitják a vásárteret is. A vásártér parkolásra igénybe vehető július 12-én 20 órától a rendezvény zárásáig, de legkésőbb július 16-án 12 óráig. A gyalogos forgalom biztosítását a vásártér és a Vasmű tér között a Papírgyári úton polgárőrök segítik ez idő alatt. A vasasnap miatti lezárások érintik a gyalogos és kerékpáros forgalmat is július 13-án, csütörtökön reggel 8 órától. Az I-es kapu a rendezvény teljes időtartama alatt zárva lesz, azt 14-én délután negyed 4-től 15-én hajnal 4 óráig kizárólag a rendezvényen közreműködők használhatják. A szervezők javasolják a Béke téri, illetve a lemezalakítói porta használatát ebben az időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!