Hírek

2010.07.29. 02:29

Várják a választ

Mezőfalva - A csatornázásra társult négy település a beruházás első ütemén, a gerincvezeték építésén már túlvan. Minden okuk megvan, hogy bízzanak a folytatásban, a második ütemben is.Az első üteméhez hasonló nagyságrendű lesz a lakossági hozzájárulás

nincs nev

Feltételként szabták a tender kiírói, hogy az érintett lakók legalább 75 százalékának szándéknyilatkozattal kell igazolnia, hogy igényli a szennyvízelvezető rendszer kiépítését. Az aláírások begyűjtése gyenge pontja volt az előkészítésnek, nehezen gyűltek össze a szignók, de végül mind a négy településen meglettek a nyilatkozatok. Mezőfalva lakói szinte egyhangúlag álltak ki a csatornázás folytatása mellett, ugyanis az érintettek 84 százaléka azt mondta: elege van a szennyvízszippantásból, igényli az elvezető hálózatot, és a megépítés után rá is köt a hálózatra. A másik három településen ennél jóval szerényebb volt a lakossági támogatás, éppen csak elérte az elégséges szintet. A falvak társulási tanácsa is elfogadta a pályázathoz szükséges dokumentációkat. Márok Csabától, a gesztor nagyközség polgármesterétől tudjuk, hogy határidőre elküldték az anyagot, és várják a pozitív elbírálást.

A beruházási költség áfával együtt közel hárommilliárd forint lesz. Az önkormányzatok garantálták, hogy a második ütemben sem kell majd nagyobb összegű hozzájárulást fizetniük a lakóknak annál, amennyit az előző ütemben részt vevők fizettek. A pontos összeget azonban csak a pályázati támogatás elnyerése után határozzák meg - állami támogatás nélkül ugyanis nincs miről beszélni, mert megvalósítani sem tudják a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!