Hírek

2017.01.23. 20:50

Varázstáblán játszva tanul - Csillogó szemmel ismerkedtek a világgal a Petőfiben

Dunaújváros - Január közepén indította útjára a Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola azt a hat állomásból álló programsorozatot, amelynek célja, hogy a leendő elsősöknek és szüleiknek betekintést nyújtsanak az iskola életébe. Tegnap varázstáblán játszottak.

Balla Tibor

A sorozat nem titkolt célja, hogy ősztől minél többen válasszák a Petőfit a kicsik és szüleik. Ehhez pedig célszerű bemutatni, milyen magas fokon és milyen modern eszközökkel oktatják a gyermekeket.

 

A nyilvános tanórán Rideg István igazgató és Gálosfai Tímea intézményvezető-helyettes köszöntötte az érdeklődőket, majd Hajdu-Csepeli Ágnes kezdte meg a varázslatot varázstollával. A felnőttek kedvéért elárulhatjuk, hogy a varázslat eszköze valójában egy úgynevezett interaktív tábla volt, amelyből már nyolc üzemel napi szinten az iskolában. Amelyik alsós osztályteremben pedig nincs még, ott projektorral varázsolnak.

Merthogy azon a bizonyos táblán sajtát helyükre lehet terelni a vadállatokat és a háziállatokat, mesét lehet nézni, vagy különválasztani a tejterméket a többitől. Ha jól végeztük a dolgunk, mosolyog a bohóc. Az igazi nagy varázslat mégis a színező volt, amely egy tablet segítségével megelevenedett egy játékra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!