Hírek

2011.05.16. 02:27

Van még majális!

Kisapostag-Baracs - Közel hatszázan majálisoztak a Dunapapír Szakszervezet szombati rendezvényén. Ugyanezen a napon Magyarok Vásárát is tartottak Kisapostagon.

Szigeti Sándor

Mégis béke volt, hatalmas béke, s miközben az ízek bajnokai a bográcsok körül sürögtek-forogtak és az ugráló várban a gyerekek hancúroztak, leültünk néhány szóra beszélgetni a szervezőkkel:

- A Dunapapír Szakszervezet a Hamburger Hungária, a Dunafin, a Dunacell, a Dunapack üzemek és a Véd-Sz Kft. munkavállalóinak érdekképviseletét látja el. Jellemző, hogy a hatszázhetven fő munkavállalóból ötszáztizenketten tagjai a szakszervezetnek, a mostani majálisra pedig ötszázhetvenen jöttek el. A hetven százalékos tagsági arány talán azt jelzi, nem működünk rosszul - fogalmazott lapunknak Kovács Lajos, a Dunapapír Szakszervezet elnöke.

 

- Ez a tizenharmadik majálisunk, és az elmúlt években egyre többen csatlakoztak hozzánk. Nagy öröm, idén a hivatásos önkormányzati tűzoltóságon túl az ISD Dunaferr Zrt. Létesítményi tűzoltósága is velünk együtt majálisozik. Szándékosan nem május elsején tartjuk ezt a pikniket. Egyrészt az elmúlt negyven év rossz beidegződései miatt, másrészt mert ilyenkor országos és városi események híján több család ráér - hangsúlyozta Kovács Lajos hozzátéve: a politikamentes szakszervezetekre a mai időkben roppant fontos szerep hárul.

A biztonsági hónap programsorozat Flórián-napi eseményére ellátogatott Szepesi Attila, Dunaújváros stratégiai ügyekért felelős alpolgármestere, a közbiztonsági bizottság korábbi elnöke, Schmell János dandártábornok, volt pálhalmai bv-parancsnok, Budavári Árpád, Dunaújváros rendőrkapitánya, valamint a Vegyész és Rokon Szakmák Szakszervezetének elnöke, Székely Tamás is.

Ugyanezen a napon Kisapostagon egy másik rendezvény is volt: a Magyarok Vására. Az érdeklődők a legkülönfélébb kézműves termékek közül válogathattak, és nyitva volt a polgármesteri hivatal épülete is, ahol többek között Farkas Mihály, Farkas Éva Mária, Kis Ervin Gábor és Tábori Csaba munkáiból nyílt kiállítás. A hivatal mögött pedig újabb kiállítók és színpadi programok szórakoztatták a nagyérdeműt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!