Hírek

2009.04.11. 02:28

Ütemezték a vasműs pénzt - döntések a közgyűlésen

Dunaújváros - A Dunaújváros Díszpolgára, valamint az Év rendőre és az Év tűzoltója díjak adományozásáról is döntöttek a közgyűlésen. Már az EP-választásra is készül a város. A napokban megrendezett Arany Üst-versenyt támogatta a város.

Szabó Betty

A vasműtől kapott kétszázmillió forintos támogatás ütemezéséről is döntöttek a csütörtöki közgyűlésen a képviselők. Egy már korábban elfogadott határozat szerint az ISD Dunaferr Zrt-nek április 30-ig - a szerződés aláírásával együtt - kellett volna kifizetnie az első, 100 millió forintos részletet. A fennmaradó százmillió forintot pedig 50-50 millió forintos bontásban, augusztus 31-ig, illetve október 30-ig fizették volna ki. Idő közben azonban tárgyalt egymással az önkormányzat illetve a vasmű vezetése: az ott született megállapodásnak köszönhetően 50 millió forintot már ki is fizetett a vasmű, ebből a Kortárs Művészeti Intézet, a sportiskola, valamint az MMK kapott működési támogatást. A fennmaradó százötvenmillió forintot már az eredetileg elfogadott ütemezésnek megfelelően fizetik.

A Védőháló Alapítvány helyiségügylete is szóba került, a szervezetnek a polgármesteri hivatal nyolcadik emeletén, a 801-802-ben lesz irodája. Rendezték a Diáktanya jogi helyzetét. Az üzemeltető cégnek a város 1 millió 400 ezer forintért eladja a földterületet, amin a büfé áll.

Az Európa Parlamenti választások lebonyolítására 1 millió 810 ezer forintot biztosítanak a költségvetésből. Az Arany Üst úszóverseny megrendezéséhez pedig 750 ezer forinttal járul hozzá az önkormányzat.

Zárt ülésen döntöttek a Dunaújváros Díszpolgára cím adományozásáról (idén hárman vehetik át a kitüntetést), valamint az Év rendőre , az Év tűzoltója díjakról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!