Hírek

2014.11.05. 15:15

Ünnepséget tartottak az MMK születésének 40. évfordulója alkalmából

Dunaújváros - Összmunkatársi értekezleten köszönte meg Szántó Péter igazgató, az intézményért végzett munkáját az MMK egykori és jelenlegi dolgozóinak. A november 4-i ünnepségen a művelődési ház színháztermében meghitt hangulatú ünnepségen emlékeztek.

Szente Tünde

Mészáros Melinda harmonikajátékával, és Bardócz Éva szavalatával kezdődött a program. Szántó Péter köszöntötte az egybegyűlteket, köztük Gombos István alpolgármestert, Prosek Zoltánt, az intézmény felügyelő bizottságának elnökét, Győri Gábort, a Dunaferr Vasas Szakszervezeti Szövetség újonnan megválasztott alelnökét. Majd személyesen nyújtotta át az erre az alkalomra összeállított ajándékcsomagot minden egyes meghívottnak, kifejezve háláját és tiszteletét az intézményért végzett munkáért.

Taródi Tamás és Juhászné Ihász Magdolna. Fotó: Ady Géza

A hivatalos rész lezárulta teret engedett a baráti beszélgetéseknek, nosztalgiázásnak, amihez hiteles alapul szolgáltak a vetítővásznon megjelenő korabeli fotók és filmrészletek. A vendéglátás kedves gesztusaként az intézmény időben egymást váltó vezető munkatársai – Szécsenfalviné Lukács Mária, Katona Zsuzsanna, Tóth Jánosné, Knódel Mária, Medvegy Zsuzsanna, Szántó Péter – megszegték az egykori Munkásművelődési Központ és Könyvtár közös múltját jelképező születésnapi marcipántortát. Ezzel a találkozóval elkezdődött a jubileumi évad!

KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR LETT

A rendezvény házigazdája, Szántó Péter elmondta, hogy Molnár Andrásné, Györgyike, a ház első igazgatója a kezdetekben „Összmunkatársi értekezletet" hívott össze, a népművelőkkel, könyvtárosokkal, technikusokkal, egyéb dolgozókkal. Ennek emlékére használták ők is ugyanezt az elnevezést nyitórendezvényükön, amelynek az volt a célja, hogy felelevenítsék az elmúlt négy évtizedben történteket. Szántó Péter rövid értékelőjében elmondta, hogy az intézmény alakulása óta a „köz művelődéséért" dolgoznak:

– Ezért volt olyan a kínálatunk, amiben korra, nemre való tekintet nélkül mindenki megtalálta az érdeklődésének megfelelőt. Ma már inkább baráti közösségek jönnek be hozzánk, működnek a ház falai között. A technikai változás, az internet térhódítása a kultúra közvetítésében bennünket is új kihívások elé állít. Partnerek, támogatók nélkül nem biztos, hogy ma itt ünnepelhetnénk, s természetesen a források megszerzésén túl a színvonalas működéshez elengedhetetlen a szakmai háttér. Jó hírrel is szolgálhatunk, újabb közösség kezdi meg működését: november 11-én indul a Társas-játék klub!

Kapcsolódó cikkek:

Negyven éves a Munkásművelődési Központ és a József Attila Könyvtár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!