Hírek

2014.10.27. 13:35

Ünnepi alakuló közgyűlés

Dunaújváros - A képviselők után a polgármester, majd megválasztásukat követően az alpolgármesterek is letették az esküt a közgyűlés ünnepi alakuló ülésén hétfőn.

Körmendi Erzsébet

Dr. Bakos Károly, a helyi választási bizottság elnöke ismertette az alakuló közgyűlésen résztvevőkkel a választások főbb számadatait. Elmondta azt is: három kifogás érkezett a szavazás napján, mindhármat elutasította a HVB. A város 40 ezer 367 választásra jogosult polgára közül 15 ezer 562 adta le voksát, ami 38,55 százalékos részvételi aránynak felel meg. A választási bizottság október 13-án hajnali egy órakor megállapította a végeredményt. A képviselői mandátumokat illetően 11 esetben éltek fellebbezési joggal, amelyeket a területi választási bizottság elutasított, 10 esetben kértek bírósági felülvizsgálatot, és ezekben a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a TVB határozatokat. A kompenzációs listán közgyűlésbe bekerültek mandátuma október 26-án, vasárnap emelkedett jogerőre. Cserna Gábort 6782 szavazattal választották meg újra Dunaújváros polgármesterének, ami az összes érvényes voksnak a 45,34 százaléka. Bakos Károly október 17-én a polgármesternek, a közgyűlés elején pedig a képviselőknek is átadta a megbízólevelet, majd gratulált a megválasztottaknak és eredményes munkát kívánt nekik.

Titkos szavazással választották meg az alpolgármesterereket: Cserna Gábor polgármester is leadta voksát a közgyűlési szünetben  (Fotó: Ady Géza)

A közgyűlés megválasztott képviselő tagjai a Fidesz-KDNP színeiben Gombos István, Lőrinczi Konrád, Cserni Béla, Gál Roland, Izsák Máté, Iván László, Nagy Zoltán Györgyné, Sztankovics László Péter, Hingyi László valamint Tóth Kálmán (MSZP-DK-Együtt). kompenzációs listáról szerzett mandátumot Besztercei Zsolt (MSZP-DK-Együtt), Pintér Attila (MSZP-DK-Együtt), Pintér Tamás (Jobbik) és Szabó Zsolt (PM).

Cserna Gábor tájékoztatta a közgyűlést arról, hogy Fejér 4-es választókerületéből dr. Ragó Pál, valamint Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere képviseli térségünket a megyei közgyűlésben. Az áldások sorát Böttger Antal református lelkész kezdte, aki közösségről beszélt, annak sokféle tagjáról, akiknek mint a közgyűlésnek is egy csapatként kell dolgozni, jövőt alkotni, várost vezetni. Azt kívánta: békesség legyen e falak között, békesség legyen Dunaújvárosban . Stermeczki András evangélikus lelkész a szolgálatról olvasott evangéliumot, és bibliát ajándékozott Cserna Gábornak. Kovács István görögkatolikus parókus pedig az egyetértését mondott imádságot és az élet fontos pillanatairól szólt a példabeszéde. Dr. Galambos Dénes útravalóként egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy az előttünk a város, mögöttünk a kormány jelmondatot kiegészítette, mert mögöttünk a megye is. Ez jó alap az eredményes folytatáshoz, a tervek megvalósításához. A gondolatokat folytatta Cserna Gábor is, aki konstruktív munkát kért a képviselőktől, mint mondta: négy év után most bizonyosodott be, egységet akarnak a helyi polgárok és bíznak az erős városvezetésben. Ha megvalósulnak az általa említett terveket, Dunaújváros a régi iparos városból modern, élhető lakóhely lesz.

A közgyűlés tagjai titkos szavazással megválasztották Gombos István főállású humán ügyekért felelő alpolgármesternek, dr. Ragó Pált koordinációs és városfejlesztési társadalmi megbízatású alpolgármesternek, valamint Szepesi Attilát gazdasági és stratégiai társadalmi megbízatású alpolgármesternek.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!