Hírek

2017.04.21. 20:15

Ünnepeltek az egyenruhások

Idén Dunaújvárosban tartották a Fejér megyei rendőr és katasztrófavédelmi napot. Tegnap színes programsorozatot rendeztek az egyenruhások a Városháza téren.

Balla Tibor

A Szent György és Szent Flórián napja alkalmából megrendezett közös Fejér megyei rendőr és katasztrófavédelmi nap megnyitóján megjelent dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai- és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros és Fejér Megye Díszpolgára, dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, dr. Galambos Dénes és Varga Gábor országgyűlési képviselők, dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Balázs Péter bv. dandártábornok, főtanácsos, a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Suszter Tamás rendőr alezredes, a házigazda rendőrkapitányság vezetője, Farkas Lajos, az Intercisa Múzeum igazgatója, Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőrszövetség elnöke, valamint a környékbeli települések polgármesterei és az önkormányzati képviselők. Sipos Mónika rendőr főtörzsőrmester, a Fejér Megyei RFK szóvivője a megnyitóbeszédek előtt ismertette, miért, mely tulajdonságaik miatt választották Szent Györgyöt a rendőrség, valamint Szent Flóriánt a tűzoltók védőszentjévé.

Dr. Varga Péter dandártábornok, a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság vezetője megnyitóbeszédében kijelentette, Szent György-nap a rendőrök legnagyobb ünnepe, és van mit ünnepelniük, nagyon eredményes évet zártak, szolgáltak és védtek, ahogy azt Szent György is tette. Aki a rendvédelemre elkötelezi magát, egy életre teszi azt - szögezte le.

Magosi Lajos ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója úgy fogalmazott: a rendőrök és a tűzoltók közös ünnepe zajlik, és ez szimbóluma annak, ami a hétköznapokban történik. A két szervezet nagyon sok esetben együtt, összefogva, a helyszínen együttműködve teljesíti a szolgálatát.

Cserna Gábor polgármester egy idézettel kezdett: Hite az Istené, szíve a hazáé, karja a gyengéké, hűsége a törvényes elöljáróké, becsülete az övé. . Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a Fejér megyei rendőr- és tűzoltónapot Dunaújvárosban, egy igazán méltó helyszínen rendezik meg - szögezte le. Örömét fejezte ki, hogy nagyon sok óvodás és általános iskolás jelent meg a rendezvényen, mert a prevenció az egyik legfontosabb célja a közbiztonsági rendezvénysorozatnak.

A gyerekek nagyon élvezték a bemutatókat
Fotó: Zsedrovits Enikő

Dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a hivatal jutalmait adta át Képli Éva rendőr századosnak és Ormándy Zoltán tűzoltó őrnagynak. Az idei Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat a közgyűlés Németh Miklós rendőr őrnagynak, Baka Ferenc rendőr törzszászlósnak, és Katona Norbert tűzoltó főtörzsőrmesternek ítélte.

Jó összefogás körvonalazódik a közbiztonság terén - jelentette ki Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere a déli települések önkormányzatainak közös díjátadóján. A díjat Farkas Dániel rendőr törzszászlós kapta.

Magosi Lajos tűzoltó ezredes dicséretben részesítette Kovács Norbert zászlóst, Borsos Zoltán főtörzsőrmestert és Imre Antal főtörzsőrmestert.


Suszter Tamás rendőr alezredes jutalomban részesítette Szőke Katalin századost, Kiss Gábor Sándor századost, Kovács Zoltán hadnagyot, dr. Simon Sándor főtörzszászlóst, Mezei Julianna zászlóst, Varga Katinka főtörzsőrmestert, Hegedűs László főtörzsőrmestert, Czimmer Mária és Hajdú Kálmán közalkalmazottakat. A dunaújvárosi polgárőr vezetők - Tóth Csaba, Dupent Polgárőrség, Peczen Antal, Pannon Polgárőrség, Szloboda György, Táborállási Polgárőrség, Hegedűs László, Városvédő Polgárőrség - emléklapot, emlékérmet kaptak. Kihirdették a Biztonságos közlekedés gyerekszemmel rajzpályázat eredményét is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!