Hírek

2014.12.17. 18:25

Az ukrajnai harcok miatt újraindította az acélgyártást az ISD

Dunaújváros - A kelet-ukrajnai harcok miatt újraindította az acélgyártást az ISD.

MTI

Az ukrán Donbasz ipari szövetség bejelentette, hogy újraindította a nyersacéltömb-gyártást magyarországi és lengyelországi gyáraiban, a dunaújvárosi Dunaferr acélműnél és a Huta Czestochowánál - tudósított Kijevből a Magyar Távirati Iroda. A lépést Szerhij Tkacsenko, az ISD jogi osztályának vezetője jelentette be.

Megkérdeztük dr. Mezőközy Andrást, a Dunaferr szóvivőjét, hogy hogyan is kell értenünk ezt a hírt?

Dr. Mezőközy lapunknak elmondta, hogy természetesen nincs szó újraindításról a vasműben: itt le sem állították az alapanyag-termelést. Szerinte fordítási vagy értelmezési hibáról van szó: Szerhij Tkacsenko nyilván arról beszélt, hogy a kelet-ukrajnai harcok miatt leállt az ISD alcsevszki kombnátja, s ezért áthelyezik a nyersacéltömb-gyártást a két közép-európai gyárba. Az újraindítás inkább a lengyelországi gyárra vonatkozhat. A tudósítás további részében Tkacsenko, az ISD-konszern jogi osztályának vezetője arról beszél, hogy az intézkedés csupán átmeneti, ami mellett a vállalatcsoport termelésének optimalizálása érdekében döntöttek. Hozzátette, hogy amint újra működhet az Alcsevszkben lévő gyár, a nyers acéltömböket ismét onnan szállítják majd a lengyel és a magyar gyárba. Dunaújvárosban az ukrán bugák érkezése idején is gyártottak acélt. Ezt továbbra sem tervezik megszüntetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!