Hírek

2014.09.05. 14:45

Muki újra a gyerekek kedvence

Messziről vidám gyermekzsivajt hallott. Ez nem lehet - gondolta magában, hisz oly régen volt már, s azóta nem törődött vele senki. Sokáig ázott, fázott, mint egy kivert kutya.

Bajusz György

Gondolataiban csak a régmúlt ködén keresztül sejlett fel annak az időszaknak az emlékképe mely oly kedves volt neki. Milyen sokat játszott együtt a gyerekekkel, kacagtatta meg őket, s felnőtteknek is örömet szerzett.

Hűségesen szolgált a munkahelyén, soha egyetlen percet sem késett - még nyugdíjazása után is marasztalták, hogy dolgozzon tovább. Vállalta is, de a rendszerváltás közbeszólt. A rossz gazdasági viszonyok, nem megfelelő kihasználtság - ezzel indokolták az elbocsátását. Ezek után már nem sok mindenhez tudott kezdeni. Lassan elfeledkeztek róla...

Aztán valami mocorgásra ébredt! Valaki megsimogatta, vizsgálgatta furcsa érzés volt. Felemelték, elvitték, lemosdatták, kicsinosították.

Most megint úgy érezte magát, mint abban a régi szép időben. Újra a gyerekek között lehet, újra van értelme a létezésének.

Köszönöm mindenkinek!

Muki

Muki újra szolgálatban – a gyerekek örömmel vették birtokba a kisvonatot. Előtérben Orosz Csaba és felesége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!