Hírek

2013.09.30. 15:45

Fontos, hogy jó minőségű ivóvízhez jussanak a nagykarácsonyiak

Nagykarácsony - A képviselőtestület úgy döntött, hogy október elsejétől a Fejérvíz Zrt-vel folytatja a vízszolgáltatást a községben, bérüzemeltetési formában.

Rankasz Brigitta

- A falu jól járt a váltással, már van gazdája a vízi közműnek - mondja Scheier Zsolt polgármester, majd azzal folytatja, hogy a szolgáltató rugalmas, korrekt, az együttműködésük jó. A cég feladata a közmű karbantartása, üzemeltetése, az elhasználódott eszközök pótlása. A szükséges rekonstrukciók elvégzése pedig az önkormányzat dolga.

A Fejérvíz Zrt. már elkészítette a fejlesztési javaslatát, melyet a képviselők elfogadtak, a befolyt összeget a rendszer felújítására fordítják. Nagy problémája a községi rendszernek, hogy bárhol van a faluban csőtörés, muszáj elzárni a főcsapot így az egész település víz nélkül marad. Ezt a kiküszöbölik a mostani fejlesztéssel, mondja a polgármester.

Medgyesi László a Sárbogárdi üzemmérnökség vezető-helyettese a cég képviseletében hozzáteszi: a tolózárak cseréjét tartják a legfontosabbnak, első körben tizenegyet cserélnek ki. Ezekkel szakaszosan lezárható lesz a rendszer. A munkálatokat várhatóan október elején kezdik, a pontos dátumról időben tájékoztatják a lakókat, mert a fejlesztés átmeneti vízhiánnyal jár, de jó szervezésével igyekeznek minimálisra csökkenteni ezt a problémás időszakot. A munkák befejezéseként a rendszerben elvégzik a csövek takarítását is.

A cég tavasszal már elvégzett egy csőtisztítást a Szőlőhegyen, ami a falunak egy fillérjébe sem került. Ezen kívül a településen található 100 köbméteres glóbusz külső-belső festését is elvégezte saját költségén, erre közel három és félmillió forintot áldozott a Fejérvíz.

A polgármester azt mondja: a faluvezetésnek fontos, hogy a lakók jó minőségű ivóvízhez jussanak. Ezen kívül faluhelyen az állattartásnál és a ház körül is lényeges a megfelelő vízellátás. Éppen ezért folytatják a rendszer felújítását, szakaszolását, ápolva a meglévő, jó szakmai kapcsolatot a vízi közmű üzemeltetőjével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!