Hírek

2016.12.09. 19:01

Változnak a menetrendek, tájékozódjanak!

Dunaújváros - Menetrend-változás lesz vasárnap üzemkezdettől a távolsági autóbuszoknál és a vasútnál is!

Pekarek János

Megváltoznak a távolsági autóbuszjáratok és a vonatok menetrendjei december 11-én, vasárnap üzemkezdettől. A változások számos járatot érintenek Fejér megyében is, ezért az utazók jól teszik, ha indulás előtt alaposan tájékozódnak, különösen, ha át is kell szállniuk valahol! A változások között megszűnő járatok, új járatok, illetve újonnan beiktatott megállók egyaránt találhatók.  Mi most elsősorban a Dunaújvárost és a város környékét érintő távolsági járatok módosulásait említjük. E változások megtalálhatók a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ, illetve a Magyar Államvasutak internetes honlapjain. Természetesen arra nincs lehetőségünk, hogy minden egyes változást leírjunk az újságban - de az itt említetteknek is biztos hasznát veszik.

A változások közül az egyik, hogy a Székesfehérvár buszállomásról 18.35-kor Dunaújváros, Solt, Kalocsa útvonalon közlekedő buszt megállítják Mezőfalván, a Honvéd utcai megállóhelyen 19.21-kor. A Fehérvárról eddig 4.25-kor indult dunaújvárosi busz öt perccel később startol majd.

A Dunaújváros-Dunaföldvár vonalon megszűnik három járat: az Újvárosból 5.20-kor, 13.30-kor és a Földvárról Újvárosba 5.50-kor indulók.

Vasárnap reggel már új menetrend szerint indulnak a távolsági, helyközi buszok, vonatok  Fotó: Ady Géza

Sok változás lesz a Dunaújváros-Dunavecse-Solt-Dunaföldvár vonalon is, oda-vissza: van, amit meghosszabbítva közlekedtetnek, mást megszüntetnek, van, ami más járatszámmal illetve csak munkanapokon jár majd. A Dunaújváros-Dunaföldvár- Bölcske-Paks vonalon három megállót átneveznek.

A Dunaújváros-Nagyvenyim-Mezőfalva-Nagysismánd vonalon megszűnik a 4.20-kor, 5.50-kor induló járat, valamint a Venyimről a városba 6.10-kor induló járat.

A Dunaújváros-Rácalmás-Kulcs vonalon megszűnik az Újvárosból 13 órakor induló, és a Rácalmásról 13.20-kor induló busz.

A MÁV több, korszerű szerelvényt üzemeltet új menetrendjében elsősorban az elővárosi vonalakon, és a járatok is sűrűsödnek, elsősorban a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém vonalon.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!