Hírek

2015.07.12. 09:53

Új közösségi és oktatóterekkel gazdagodik a Pannon

Dunaújváros - A Pannon Oktatási Központ új aula épületének falazásán dolgoznak a kivitelező szakemberei ezekben a hetekben.

Körmendi Erzsébet

Jelentős intézménybővítés kezdődött ezen a nyáron a Pannon Oktatási központban. Az intézmény első gimnáziumi osztályának ballagására elkészült az új, nyitott közösségi tér, térköves udvar. Most a fedett résszel, az aulával folytatják, amely az ünnepségek, tanulmányi versenyek és más rendezvények helyszínéül szolgál majd szeptembertől, és jövő héten – szerkezetkész állapotában – már a körvonalai is látszódnak. A gépkocsival megállás sem jelent már gondot a POK környékén, hiszen új parkolóhelyeket is építtetett az iskola fenntartója.

Kéri János, Sebestyén László, Katona Ádám munka közben. Építik a POK közösségi terét. Fotó: Ady Géza

Borgulya Zoltán igazgatótól megtudhattuk azt is, hogy igyekeznek tartani az előre meghatározott ütemtervet, és két hét múlva hozzákezdenek a tornaterem építéséhez is. Az elképzelések szerint a szeptemberben induló tanév első heteiben a testnevelési órákat a szabadban, az uszodában tartják. Októberre viszont elkészül a tornaterem, amelyet birtokba is vehetnek a diákok, mire a hűvösebb őszi és téli hónapok következnek.

Az aulával és a tornacsarnokkal együtt hozzákezdenek az iskola új épületszárnyának kialakításához is. Az igazgató szerint ebben a részben kap majd helyet a könyvtár, két tanterem, valamint a tanári szoba. Külön szakköri helyiséget is kialakítanak, ahol nyelvi labor, természettudományi, irodalmi, és zenei „műhely" működik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!