Hírek

2017.07.11. 17:00

Új csillag született: a helyi kötődésű Warchief bejelentkezett az év lemeze díjra is

DUNAÚJVÁROS Minek ide Megadeth, ha ilyen zenekarok emelkednek ki az újvárosi panelból, mint a Band in The Pit, a Jolly Jackers, vagy az utóbbi évek egyik legmeggyőzőbb lemezét szállító Warchief. Már a nulladik napon is villáztunk szorgosan.

Balla Tibor

A „nulladiknak" becézett, azaz a Rockmaraton bevezető napját - a hétfőt - úgymond újvárosira címkézték. Tehették ez büszkén, hiszen ebben a városban kiemelkedő az egy főre jutó zenekarok számára. Azért az komoly dicsekvésre adhat okot, hogy erre a napra 17 (!) újvárosi bandát tudtak meghirdetni a szervezők. Az már ritkább, hogy mindez találkozik a minőséggel is. Ez is megtörtént.

A Godkings, a Misfit River, a Slower, a Lycanthropia ígéretesen bontogatja szárnyait, amíg a Wrong Side, az Ayahuaska már nem csak komoly ígéretnek látszik, kezdi kinőni magát. Láthattuk, hallhattuk, hogy a Ragadozók, a The Morning Star, vagy a Rodinia már felsőbb osztályba lépett, jól látszott ez az általuk bevonzott közönség mennyiségén is.

E sorok írója csak egy dolgot említene: a Band in The Pit fellépésénél egy rockmaratoni túrán lévő úr csak annyit mondott: ez biztos valami külföldi zenekar. Hát nem! A nulladik nap leginkább várt és áhított fellépője pedig a Janó Misi fémjelezte Warchief volt. A zenekar bebizonyította: Újvárosban teremnek még gyöngyszemek...

Bár hálátlan időpontban került színpadra a Born Again - egyrészt már hajnalban, másrészt azután, hogy a Warchief kifacsarta a közönséget -, de alaposan odatették a bulit. Keveseknek sikerült fennmaradniuk, pláne a színpad előtt, de érdemes volt. Borítékolható, hogy a közeljövőben magát kinövő újvárosi gyöngyszemek egyike lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!