Hírek

2015.02.15. 22:10

A mezőfalvi önkéntesek négy szett légzőkészüléket kaptak

Értekezletet tartott a dunaújvárosi tűzoltóparancsnokság a működési területükhöz tartozó önkéntes tűzoltó egyesületek részére. A rendezvényen a Létesítményi Tűzoltók Országos Szövetsége légzőkészülékeket és sisaklámpákat adott át.

Gallai Péter

A Dunaújváros környéki településekről összesen kilenc önkéntes tűzoltó egyesület (Velence, Pusztaszabolcs, Mezőfalva, Baracs, Tass, Dunavecse, Szalkszentmárton, Kunszentmiklós) érkezett a megbeszélésre. A résztvevőket Orosz Csaba őrnagy, tűzoltóparancsnok köszöntötte, majd a Létesítményi Tűzoltók Országos Szövetségének képviseletében Németh János négy komplett szett légzőkészüléket és két speciális sisaklámpát adott át a Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokának, Sudár Mihálynak, valamint három speciális sisaklámpát a Dunaújvárosi Járási Mentőcsoportnak, ezeket Végh Ferenc alezredes, a Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője vette át. Sőt, egy dunaújvárosi cég jóvoltából minden megjelent egyesületet ellátott ablakmosó folyadékkal is.

Sudár Mihály, aki főállásban hivatásos tűzoltó azt mondja, nagyon örülnek a támogatásnak, aminek értéke több százezer forintra tehető. Ráadásul bevizsgált eszközök, aminek szintén tetemes költsége van, ugyanis ahhoz, hogy megfeleljenek a feltételeknek, a szerkocsitól kezdve a felszerelésig rendszeresen el kell végezni a felülvizsgálatokat, ami pénzbe kerül.

– Mindenki, aki a negyven órás tanfolyamot elvégezte, használhatja ezeket a légzőszetteket, amiket csak fel kell tenni az autóra, s már működnek is. Nemrég egy „új” szert, egy IFA-t is vásároltunk a rajkai önkéntesektől, ami nagyobb, mint az eddigi jármű, ez hat fős legénységet tud szállítani, azaz mindenkinek jut belőle.

Arra kérdésre, hogy miért végzi valaki ugyanazt szabadidejében is, mint ami a hivatása, Sudár Mihály egyből rávágta: mert jó érzés.

– Önkéntes társaimnak másféle foglalkozásaik vannak, én egyrészt a szakmai háttérrel és a kapcsolataimmal tudom segíteni őket, na meg lakóhelyemet.

 

Nagyszabású Flórián napot terveznek

A megbeszélésen szóba kerültek az idei feladatok mellett a tervezett rendezvények is. Ezek között szerepel egy nagyszabású Flórián nap megrendezése május 9-én Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten, amely inkább családi és baráti lenne, mintsem szakmai. Ennek részét képezné egy olyan felvonulás, amelyen lovasszekérrel indulva kor szerint sorba állítva haladnának végig a városon a tűzoltójárművek. Menet közben több helyen is megállnának a településen, ahol mindenki megcsodálhatná az eszközöket. A Duna parton pedig játékos vetélkedők és bemutatók színesítenék a programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!