Hírek

2017.07.08. 12:49

Tűz a Római városrészben - Felrobbant egy tv Dunaújvárosban

Egy felrobbant televízió miatt tűz ütött ki Dunaújvárosban, a Római körút 37-es számú társasház legfelső emeletén egy lakásban szombaton a kora délutáni órákban.

Balla Tibor

A tűzesethez a dunaújvárosi, a sárbogárdi és a solti tűzoltók vonultak segítséget nyújtani, végül azonban elegendő volt a város tűzoltóinak beavatkozása. A rendőrség és a mentők is nagy erőkkel vonultak a helyszínre, és riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot is.

A dunaújvárosi tűzoltók első gépjárművének kiérkezésekor lángok csaptak ki az érintett lakás egyik ablakából. A tűzoltók teljes védőfelszerelésben azonnal megkezdték a kilencedik emeleten a felderítést és a lakásokban esetleg bent rekedt emberek felkutatását. A rajok eloltották a lángokat, a tűz a többi lakásra nem terjedt át.

Videó: Balla Tibor

A tűz a lakás konyhájában, vélhetőleg egy felrobbant televízió miatt keletkezett, eloltásához pedig két vízsugárra volt szükség, amelyet a lakóház utcai homlokzatához telepített magasból mentő Brontoskylift kosaráról vetettek be. Életmentésre nem volt szükség, a lépcsőház lakói, összesen ötven ember ideiglenesen elhagyta az otthonát.A károsodott ingatlan két lakóját, egy anyát és 17 éves fiát megfigyelés alatt tartottak a mentőszolgálat munkatársai, később további kórházi megfigyelésük érdekében kivizsgálás céljából kórházba szállították őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!