Hírek

2015.05.28. 19:51

Utcára vonulnak a szociális ágazat dolgozói

Dunaújváros - Ágazati bérrendezésért, erkölcsi és anyagi megbecsülést demonstrálnak a szociális szférában dolgozók. Pénteken az utcára vonulnak!

Szabó Szabolcs

A Nővértavaszhoz és az egészségügyi ágazat tüntetéseihez hasonlóan pénteken délután utcára vonulnak a szociális ágazatban dolgozók is. Lapunk információi szerint Dunaújvárosból két busz indul majd a 17 órakor Budapesten, a Kodály körödön kezdődő demonstrációra.

A tüntetés szervezői elmondták, a Szociális Ágazati Sztrájkbizottság az egyeztetések eredménytelenségére tekintettel megszakította a sztrájktárgyalásokat a Kormánnyal, ezért hívják utcára a munkavállalókat. Az érdekvédélemi szervezetek követelései: az egészségügyi dolgozói illetmény-, illetve bértábla terjesztése a szociális ágazatban foglalkoztatottakra (mind a szakdolgozókra, mind a kisegítő dolgozókra), jogállástól függetlenül. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban érintett érdekképviseleti szervezetek közt.

A szociális ágazat egészére kiterjedően a munkaközi szünet legyen a munkaidő része.

A tüntetés célja a szociális ágazatban dolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért, az ágazati bérrendezésért. A szervezők a résztvevőket arra kérték, hogy fekete ruhában demonstráljanak, ám pártzászlót senki ne hozzon magával. A demonstráció végén egy petíciót is átadnak majd a kormány képviselőjének.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!