Hírek

2013.05.03. 08:13

Túlszámlázás, visszafizetés!

Közleményt juttatott el lapunkhoz a a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.

duol.hu

A tájékoztató szerint: A Magyar Energia Hivatal rendszeresen vizsgálatot végez a hozzá tartozó közszolgáltatásoknál és közszolgáltatóknál. Így a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft-nél is. A hatóság megállapította, hogy a 2012. május 1. és 2013. március 01. közötti fogyasztási időszakban számítási hiba (!) miatt magasabb vízszolgáltatás és szennyvíz-elvezetési, illetve -tisztítási díjat számlázott a cég a fogyasztóknak. A túlszámlázást korrigálják - áll a közleményben, így a napokban helyesbítő számlákat kapnak kézhez a cég szolgáltatási területén lakók.

A helyesbítő számlákat a tárgyhavi számlákkal együtt kézbesítik, ezek a tartalmuk alapján az alábbiak lehetnek: - Akiknek hátralékuk van, azoknál a korrigált összeggel ezt csökkentik. - Akinek nincs, azoknak a tárgyhavi számla összegét a különbözettel csökkentjük, amennyiben a visszatérítendő összeg magasabb, mint az ebben a hónapban fizetendő díj, akkor a különbséget visszafizetjük a fogyasztóinknak.

A korrekció összege az Energia Hivatal által meghatározott kamatot is tartalmazza - olvasható a lapunknak küldött tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!