Hírek

2015.11.08. 19:42

Konferenciák, versenyek hete a főiskolán

Dunaújváros - Ismét zsúfolt programkínálattal jelentkezik a helyi campus novemberi tudásbörzéje, a Tudományos Hét.

Szabó Szabolcs

A számos tekintetben maratoni jelzővel illethető sorozat hétfő reggel 9 órakor a Múlt-jelen-jövő címmel jelentkező összmunkatársi értekezlettel kezdődik. A múltidézés és előretekintés nem véletlen, hiszen a Dunaújvárosi Főiskola (az intézmény reményei szerint jövő januártól már Dunaújvárosi Egyetem) 15 évvel ezelőtt vált le a Miskolci Egyetemről. Kedden már teljes fordulatszámon üzemel a Tudományos Hét, amely ezúttal a Fejér Megyei Kormányhivatal által jegyzett Pályaválasztási napot is befogadja.

Kedden emellett TALENn Koferencia és Cloos Mobil Roadshow gyakorlati hegesztési útmutató és szekció ülések is várják a szakembereket és az érdeklődőket.

November 11-én, szerdán reggel 9 órakor rajtol a főként a kutatással és fejlesztéssel (K+F) foglalkozó Innovációs Nap, ezzel párhuzamosan fut majd a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK), valamint a Dunaújvárosi Főiskola Elektromobilitás Zöld Nap, amelynek fővédnöke dr. Áder János, a Magyar Köztársaság elnöke.

Szerdán fél tizenkettőkor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter jelenlétében avatják fel a Molnár László Emlékpark bal odalán az elektromos járműveket kiszolgáló töltőállomást. E napon elektromosjármű-kiállítás, Lego Robot és Informatikai verseny is csábítja majd az érdeklődőket, este 18 órakor a hallgatók ismét bemutathatják építményeiket a népszerű Tésztahídépítő versenyen.

A Tudományos Hét csütörtökön a neves előadókat felvonultató East-West Cohesion konferenciával zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!