Hírek

2010.08.09. 02:28

Több százan mentek el az adonyi Duna-napra

Adony - Benépesült vasárnap délután a meseszép adonyi Duna-holtág környéke. A Duna-nap sikere magukat a szervezőket is meglepte.

Szigeti Sándor

A ligetes parton békebeli hangulat uralkodott a kellemes augusztusi vasárnap délutánon. Családdal vagy barátok társaságában több százan mentek el az első kistérségi Duna-napra, és egyszerűen csak jól érezték magukat:

- Szerettük volna, ha az adonyiak újra felfedezik ezt a csodálatos partszakaszt. A horgászok gyakran járnak ide, de szabadidős tevékenységre jó ideje nem használtuk a holtágat. Ezen szeretnénk változtatni - mondta el lapunknak tegnap a helyszínen az egyik szervező, Kirinovics Péter.

Az eseményt - nem kevés és nagylelkű támogatónak köszönhetően - a 2007-ben alakult Adonyi Evezős és Vízisport Egyesület szervezte:

- A rendezvény természetesen a Dunáról szólt, de a Bárka Vendégházban fotókiállítás, a parton pedig többek között íjászkodás, Duna-kvíz, játszóház várta az érdeklődőket, estére pedig vacsorát és táncbemutatót tartogatunk - hangsúlyozta Eisenberger Máté, aki szintén a helyi evezős klub oszlopos tagja.

A közönség az amatőr kajak-kenu versenyeken helyenként nagy borulásokat, de mindenképpen tisztes helytállást láthatott az indulóktól. Vízitúrázók érkeztek Budapestről és Ercsiből is, így egészen szép mezőny gyűlt össze a sportbarátság jegyében.

A Duna-nap tökéletes első állomása volt az adonyi holtág újrafelfedezésének.

Címkék#Duna#Adony

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!