Hírek

2013.09.16. 12:45

Több betörés során loptak ékszereket az elfogott dunaújvárosi tolvajok

Három dunaújvárosi férfit fogtak el az M6-oson egy betörés kapcsán. Több bűneset is a számlájukra írható, ketten már előzetesben, őrizetben vannak.

feol-duol

Közúti ellenőrzés keretében állítottak meg egy személygépkocsit az autópálya-rendőrök az M6-os autópályán szeptember 13-án. A gépkocsi átvizsgálásakor ékszereket és egyéb tárgyakat találtak a járőrök, melyekről gyanítható volt, hogy bűncselekményhez köthetők. A rendőrök az adatgyűjtés során rövid időn belül megállapították, hogy az értékek két Dunaújvárosban történt betörésből származnak. A rendelkezésre álló adatok alapján szeptember 12-én és szeptember 13-án, a dunaújvárosi Derkovits utcában és az Október 23. téren történt a két bűncselekmény, ahonnan ékszereket és készpénzt tulajdonítottak el nagyobb értékben az elkövetők.

Fotók: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A gépkocsiban utazó három személyt előállították a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki H. Lászlót (26), M. Tamást (24) és G. Zsoltot (18) a nyomozók. H. Lászlót és M. Tamást bűnügyi őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, tekintettel arra, hogy őket két hete Székesfehérváron már elfogták a helyi rendőrök hasonló bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.  G. Zsolt szabadlábon védekezhet a büntetőeljárás során.

Szeptember 16-án, ma a Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészség indítványára elrendelte H. László előzetes letartóztatását és G. Zsolt házi őrizetét - tájékoztatott hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!